• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter ne briljira, ali ima Ikardija!

Autor mondo.ba

Milanski Inter je gostujućom pobjedom nad SPAL-om (1:2) sa sedmog mjesta "skočio" na treću poziciju na tabeli italijanske Serije A.

  Poslije iznenađujućeg poraza sredinom septembra od Parme u Milanu, izabranici Lućana Spaletija nižu samo pobjede u Seriji A, ali i u Ligi šampiona, iako je igra daleko od one kakvu bi voljeli da gledaju navijači milanskog tima.

Ipak, nizale su se pobjede i pred plavo-crnima su "padali" Totenhem, Sampdorija, Fiorentina, Kaljari i PSV, a u subotu uveče i ekipa SPAL-a.

SPAL - Inter 1:2 (0:1)

I to prvenstveno zahvaljujući kapitenu "neroazura" Mauru Ikardiju, dvostrukom strijelcu na stadionu "Paolo Maca" u Novari, ali mora se priznati da je domaćin odigrao odličnu utakmicu i da ne bi bilo nezasluženo da je osvojio bod ili čak sva tri.

Međutim, SPAL-ove brojne šanse će biti zaboravljene, a pamtiće se samo golovi Intera, od kojih je prvi "pao" već u 14. minutu kada je mrežu Alfreda Gomisa pogodio kapiten gostiju na centaršut hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.

Nije gol "minusa" nimalo zabrinuo domaće igrače, koji su već četiri minuta kasnije iz jednaesterca imali priliku da anuliraju prednost ekipe sa "Meace". Odgovornost je preuzeo Mirko Antenući i promašio cijeli gol!

Mogli su gosti da udvostruče prednost u 30. minutu da je prisebniji bio Balde Keita nakon kontranapada u kojem je u tandemu sa Ikardijem išao direktno na Gomisa, ali je senegalski čuvar mreže pročitao namjeru i presjekao loptu ka kapitenu Intera.

Izabranici Leonarda Semplićija u nastavku su pokušali da stignu barem do boda i prekinu crnu seriju od tri uzastopna poraza, međutim, golman Intera Samir Handanović je dobro intervenisao u nekoliko navrata i spasio svoj tim.

A kad je i bio nemoćan, kao u 63. minutu, onda je napadač SPAL-a Andrea Petanja upropastio odličnu šansu i sa nekoliko metara promašio prazan gol.

Ipak, morao je Handanović da izvadi loptu iz svoje mreže devet minuta kasnije nakon što je iz "peterca" pogodio "rezervista" Alberto Paloski, nakon sjajne asistencije Alžirca Mohameda Faresa iskosa sa lijeve strane.

 Željeli su domaći potpun preokret i svom silinom napali ka golu Intera, što je ostavili dosta prostora za Ikardija, koji je na dodavanje Ivana Perišića, reprezentativca Hrvatske, ponovo kaznio promašaje SPAL-a - 1:2.

SERIJA A, 8. KOLO:

Đenova - Parma 1:3 (1:3)
/Pjontek 6 - Rigoni 16, Siljigardi 26, Ćeravolo 30/

Milan - Kjevo 3:1 (2:0)
/Iguain 27, 34, Bonaventura 50 - Pelisije 63/

Atalanta - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Toneli 76/

Lacio - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Imobile 37/

Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0)
/Ounas 3, Insinje 72/

SPAL - Inter 1:2 (0:1)
/Paloski 72 - Ikardi 14, 78/

u subotu

Kaljari - Bolonja 2:0 (1:0)
/Žao Pedro 22, Pavoleti 68/

Udineze - Juventus 0:2 (0:2)
/Bentankur 33, Ronaldo 37/

Empoli - Roma 0:2 (0:1)
/Nzonzi 36, Džeko 85/

u petak

Torino - Frozinone 3:2 (1:0)
/Rinkon 20, Bazeli 46, Berenger 71 - Goldaniga 58, Ćijano 64/

TABELA: Juventus 24, Napoli 18, Inter 16, Lacio 15, Sampdorija 14, Roma 14, Fiorentina 13, Sasuolo 13, Parma 13, Milan (-1) 12, Đenova (-1) 12, Torino 12, SPAL 9, Kaljari 9, Udineze 8, Bolonja 7, Atalanta 6, Empoli 5, Frozinone 1, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC