• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napolijeva sreća u nesreći - Fabijan Ruiz

Autor mondo.ba

Španac je u igru ušao u 4. minutu susreta zamijenivši povrijeđenog Simonea Verdija i deset minuta kasnije sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca otključao odbranu Udineza koju su u finišu susreta dokrajčiili Dris Mertens i Marko Rog.

Sreća u nesreći.

Tako se može nazvati povreda Simonea Verdija koji je morao napustiti teren i ustupiti mjesto pridošlici iz Betisa Fabijanu Ruizu.

Mladi veznjak je nezagrijan ušao u igru, a kada je postigao radnu temperaturu poslao je raketu u svojom slabijom desnom nogom u dalji ugao gola Simona Skufeta.

"Zebre" su u nastavku "rasle" i imale nekoliko dobrih prilika i napadale sa sve većim brojem igrača što im se u posljednjih deset minuta susreta osvetilo jer je prostor ispred i iza odbrambene linije ono od čega Napolitanci "žive".

Večeras na stadionu "Friuli" u devetom kolu Serije A:

UDINEZE - NAPOLI 0:3 (0:1)!

Fabijan Ruiz je do večeras dao četiri gola u karijeri, svaki udarcima izvan šesnaesterca. Hulio Velaskez je vjerovatno u "skautingu" ovaj podatak spomenuo svojim fudbalerima, takođe vjerovatno tražio da mu se "zatvori" jača lijeva noga.

Ali, Ruiz je pokazao da može pogoditi i desnom...

Meč je nakon vođstva Napolija ušao u mirniju fazu, ali kako je vrijeme odmicalo domaćini su sa većim brojem fudbalera u napadu pokušavali doći do viška. Kada su to uspijevali Lasanja i Ignasio Puseto nisu bili odlučni u završnici.

Napoli je na drugoj strani uzeo ponuđeno.

Prvo je sa bijele tačke bio siguran Dris Mertens, da bi Belgijanac potom asistirao Marku Rogu koji je pronašao donji lijevi ugao za konačnih 3:0 samo minutu nakon što je na terenu zamijenio Pjotra Zjelinskog. Ovo je Udinezeu četvrti vezani poraz.

Zanimljivo, trijumf Napolija znači da su sve ekipe iz grupe C Lige šampiona ove subote zabilježile pobjede. Pari Sen Žermen je još jednom "peticom" ovaj put ispratio Amijen, Liverpul je slavio protiv Hadersfilda golom Mohameda Salaha, a Crvena zvezda je srušila "građevinu".

SERIJA A - 9. KOLO:

Roma - SPAL 0:2 (0:1)
/Petanja 38 pen, Bonifaci 56/

Juventus - Đenova 1:1 (1:0)
/Ronaldo 18 - Besa 67/

Udineze - Napoli 0:3 (0:1)
/Ruiz 14, Mertens 82, Rog 85/

U nedjelju:

Frozinone - Empoli (12.30)
Bolonja - Torino (15.00)
Kjevo – Atalanta
Parma – Lacio
Fiorentina - Kaljari (18.00)
Inter - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Sampdorija - Sasuolo (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 25, Napoli 21 (+1), Inter 16, Lacio 15, Sampdorija 14, Roma (+1) 14, Fiorentina 13, Sasuolo 13, Parma 13, Đenova 13, Milan (-1) 12, Torino 12, SPAL (+1) 12, Kaljari 9, Udineze 8 (+1), Bolonja 7, Atalanta 6, Empoli 5, Frozinone 1, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC