• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benovih godinu dana iz snova: 39-23-10

Autor mondo.rs

Reprezentativac Komora uspeo je da oživi karijeru dolaskom u Crvenu zvezdu. "Nadam se sa ću povećati broj postignutih golova, da se neću zaustaviti na ovom", poručio je posle pobede nad Spartakom.

 Mohamed-El-Fardu-Ben-u-Crvenoj-zvezdi-Najbolji-strelac-kvalifikacija-za-Ligu-sampiona Izvor: MN PRESS

Mnogo je stranaca prošlo kroz FK Crvena zvezda, ali malo njih uspelo je da ostavi pozitivan utisak po kojem će ga se navijači rado sećati.

Iako još nije završio svoju misiju u crveno-belom dresu, jasno je da Mohamed El Fardu Ben ne spada u pomenutu grupu.

Reprezentativac Komora stigao je u Zvezdu januara 2018. i za nepunih godinu dana postigao 23 gola u 39 utakmica, uz 10 asistencija. Ove sezone je najefikasniji igrač kluba i kao, ukupno gledano, najbolji strelac kvalifikacija sa šest golova, najzaslužniji što su se crveno-beli konačno domogli grupne faze Lige šampiona.

"Ovo je možda i najbolja polusezona u mojoj karijeri. Još nije gotova, nadam se sa ću povećati broj postignutih golova, da se neću zaustaviti na ovom", izjavio je Ben za klupski sajt posle dva pogotka u Subotici za pobedu nad Spartakom 3:1.


Do zimske pauze ostale su još četiri utakmice, od kojih će najveći izazov biti duel sa Pari Sen Žermenom, idućeg utorka u Beogradu (21.00, prenos na TV Arena Sport).

"Imamo još dosta utakmica za kratko vreme. Sada razmišljamo samo o Napretku i o tome kako da nastavimo pobednički niz u domaćem šampionatu", nije želeo pouzdani ofanzivac da "preskače" utakmice i unapred priča o poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.


Sa osam golova, Ben se nalazi u grupi igrača koji su na trećem mestu superligaške liste strelaca. Ispred su Aleksa Vukanović (Napredak) sa 12 i Nermin Haskić (Radnički Niš) sa 11, s tim da su i jedan i drugi odigrali mnogo više utakmica od Zvezdinog fudbalera. Ben je svojih osam golova postigao u svega devet prvenstvenih nastupa, dok je Vukanović do 12 stigao kroz 18 utakmica, a Haskić do 11 u 16 nastupa.

Tri pogotka krilo crveno-belih dao je iz penala, kao i u Subotici kada je pogodio za 2:0.

"Mnogo puta do sada sam rekao da sam siguran u sebe kada spustim loptu na belu tačku. To se potvrdilo i protiv Spartaka. Kod drugog gola Simić mi je uputio odličan centaršut i nije mi bilo teško da zatresem mrežu".

Ben je ove sezone već postigao isti broj golova u Superligi kao u prolećnom delu prošle, a ima još prilika da poboljša učinak. Najmanje još dve - protiv Napretka u subotu i Čukaričkog, 15. decembra na Banovom brdu.

Što se tiče međunarodne scene, dugo će navijači Crvene zvezde prepričavati dva gola u Salcburgu za remi 2:2 kojim su crveno-beli prošli u grupnu fazu Lige šampiona, kao i akciju sa Markom Marinom u Napulju, bez obzira na poraz 1:3.

Benove dobre partije sigurno nisu promakle bogatijim klubovima od Crvene zvezde, pa će rukovodstvo tokom januara biti na iskušenju da ga zadrži ili dobro zaradi njegovom prodajom.

Po dolasku iz Olimpijakosa, ugovor je potpisan na dve i po godine, dakle do kraja juna 2020.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC