• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Bliže sam odlasku, nego ostanku u Borcu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Sa fudbalerom Borca Vladanom Danilovićem u Antaliji smo razgovarali o pripremama, saigračima, pritiscima i konkurenciji, te neizbježnoj temi – njegovom transferu.

 Borac u Antaliji - intervju Vladan Danilović - Bliže sam odlasku iz Borca Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Fudbaleri Borca već 8 dana nalaze se na pripremama u Turskoj tokom kojih su odigrali i tri utakmice u upisali dvije pobjede i remi.

Jedan od igrača koji je najviše pokazao tokom priprema crveno-plavih u Antaliji, ali i u protekoj polusezoni, je mladi vezista Vladan Danilović, koji je na početku razgovora z MONDO sumirao prve utiske iz Turske.

"Teške pripreme, teške noge. Radi se odlično, imamo odlične uslove. Imamo dvije pobjede i remi, zadovoljni smo rezultatom i igrama. Naravno uvijek može i bolje. Stigli su nam dva nova pojačanja, Vranješ i Lekanić, mislim d apolako stvaramo ozbiljan tim za Premijer ligu BIH, ako Bog da. Cilj nam je da to što prije osiguramo i da napadnemo Kup BiH“, rekao nam je Danilović.

Ekspedicija Borca u Antaliji sada već broji 31 igrača, pošto su u međuvremenu stigli Stojan Vranješ i Nemanja Lekanić, a Danilović ističe da nema problem sa konkurencijom.

"Ima nas sve više, ai ja se vodim time da što je konkurencija veća igrači će biti bolji. To ništa loše ne može da znači, već se samo donijeti dobro ekipi“.

Danilović kao zadnji vezni jedan je od organizatora igre, a primjetno je na terenu da ovaj devetnoaestogodišnji fudbaler uživa povjerenje svojih saigrača i trenera Darka Vojvodića, iako je vrlo mlad.

"Ja sam tri godine u Borcu i kao domaći igrač sam. Najviše sam ovdje od svih momaka. Poštovanje prema drugim ljudima i starijima dovelo je do toga da oni meni vjeruju. Na terenu se zalažem maksimalno svaku utakmicu, mislim da to svi vide i zato mi uzvraćaju na najljepši mogući način, a i ja njima“.

Sa svojim saigračima popularni "Žuti" se jako dobro slaže, a ističe da od njih može mnogo da nauči.

"Čovjek se uči dok je živ. Imamo odličnih igrača, tu su Kajkut Vranješ, momci koji su napravili  odličnu karijeru i uvijek može od njih nešto da se nauči, ne samo na terenu, već i tokom ručka, šetnje... Uvijek možeš čuti neki savjet koji će ti pomoći. Tu su i drugi momci, od svih možeš da naučiš nešto, čak i od mlađih, i od juniora možeš da vidiš nešto šta rade, međusobno učmo jedni od drugih, prava smo ekipa“, ističe Danilović.

Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Poznat je kao veliki radnik, koji dosta radi i mimo treninga, tako da se dešava da dođe i odigra neku utakmicu na kojoj je trebao da bude pošteđen, ili da odradi dodatni trening, kao što je bilo i u Antaliji.

"Ima tu dosta sreće i talenta, ali mislim da se kroz rad sve to postiže. Volim dosta da radim na sebi. Čak i kada sam najumorniji u glavi mi je da moram da radim na sebi. To mi je prva stvar u glavi, da mora da se radi i uz to sve dođe“, objašnjava Danilović.

Momak koji je u Banjaluku došao iz Foče  priključen je  prvom timu Borca već sa 17 godina, a priče o njegovom potencijalu stvorile su određeni pritisak sa kojim mora da se nosi.

"Naravno da je to pritisak, ali kada kao mlad igrač prođete to sve kasnije sve ide kao po loju. Mislim da svaki igrač ima određeni pritisak, bez obzira koliko godina ima , samo što se prije to dogodi biće mu lakše igrati. A i fudbal ne bi bio zanimljiv da nema tog pritiska, da nema te fudbalske atmosfere“, rekao je Danilović.

Iz Foče je i sadašnji trener Borca Darko Vojvodić, sa kojim, kako kaže, ima odličan odnos.

"Vojvodić je sjajan trener, rpavi znalac. On je prije svega dobar čovjek, gleda nas prvo kao prijatelje, a onda kao igrače. Tu se negdje nalazimo na istom jezikom i zajedno postižemo dobre rezultate“.

Kako vrijeme odmiče sve više se priča o Danilovićevom odlasku iz Borca, nekoliko puta to se predstavljalo kao gotova stvar pa je on ostajao u Borcu. Komentarišući tu sagu  trener Borca Darko Vojvodić jednom prilikom  je rekao da ga podsjeća na sapunicu „Kasandra“. Međutim, Danilović u razgovoru za MONDO ističe da ga to previše ne opterećuje.

"Trener je našao pravu riječ za te moje transfere. Mladom igraču to zaista stvara pritisak, ta javnost, natpisi u medijima, iako znaš da dosta toga nije tačno. Ali vraćam se na to da kada prođete sve to kao mlad igrač možete kasnije da pomognete nekim drugim ljudima u životu, a i sve to stvara vas boljim čovjekom. Stvaralo mi je to pritisak u početku, zaista, ali baš uz neke dogovore sa ljudima izbacio sam to iz glave, ne sekiram se, kada bude – biće. Glava mi je trenutno u Borcu, trudim se da što bolje igram, da ostvarujemo što bolje rezultate“, rekao je Danilović.

Htio ne htio, Danilović se ponovo našao u centru oažnje, jer je igrama u Antaliji privukao pažnju nekoliko klubova i priča o njegovom odlasku je ponovo aktuelizovana.

Sam Danilović ne krije da želi da ide.

"Ja bih najviše volio da što prije odem u inostranstvo, da se izgradim kao igrač, jer mislim da su uslovi za napredovanje mnogo bolji nego u BIH i Balkanu. Mislim d aću napredovati kao igrač kada odem i to je razlog zbog kojeg to želim“, rekao je Danilović.

Na direktno pitanje  kakav je njegov status i da li odlazi iiz Borca ili ne , Danilović je odgovorio:

"Volio bih još da ostanem u Borcu, ali čovjek u životu nekad mora da gleda sebe i svoje neke stvari. Trenutno je situacija  takva da ću prije da odem nego da ostanem, ali nikada se ne zna. Dosta sam puta 'išao' pa ostao, ali ima par klubova, pogotovo poslije utakmica ovdje u Antaliji koji su se javili i stvarno su zainteresovani, vidjećemo uskoro“.

Kao buduća destinacija Danilovića pominju se Rusija, Holandija...

"Iskreno, najviše volim Italiju, najviše se pronaazim u njihovom stilu fudbala, ili španskom. Holandska liga  je dosta dobra za razvoj mladih igrača, a ruska liga ima dosta trke, dosta igre. Ne bih imao ništa protiv da odem tamo, ali italijanska i španska iga uvijek bi imale prednost“, zaključio je Danilović.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rale

Danilovic je sve bolji. Cak ako i ode tu su Radulovic i Zeravica, ima jos momaka dobrih pa nema zime za Borac. Uprava radi sjajan posao

Gagi

Putuj igumane...Uprava napolje!

Vultures

@Gagi ti ces doci onda da vodis nas klub ili ako neznas da ga ugasimo?!

Gagi

@Gagi Klub je u trenutnom stanju kao i ova recenica od nazovimo ga "Vultures".Uprava napolje!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC