• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve iz nokdauna do 35. "skudeta" u istoriji!

Autor mondo.ba

Poslije eliminacije od Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona, Fiorentina je golom Nikole Milenkovića dodatno uzdrmala Juventus, ali je torinski tim ipak uspio da preokrene i osvoji osmu uzastopnu titulu (2:1).

Juventus je novi-stari šampion Italije po osmi uzastopni put!

Do 35. titule u istoriji (navijači Juventusa reći će 37, računajući dvije oduzete zbog afere "Kalčopoli"), definitivno je stigao pet kola prije kraja sezone u Seriji A, pobijedivši Fiorentinu poslije preokreta, iako su gosti bili mnogo opasniji i ne bi bilo nezasluženo da su još malo odgodili šampionsko slavlje "bjankonera".

JUVENTUS - FIORENTINA 2:1 (1:1)

Odavno je "Stara dama" praktično osigurala titulu i sve je podredila osvajanju evropskog trona ove sezone, pa je pred revanš sa Ajaksom dozvolila sebi luksuz da bude poražena od SPAL-a (1:2) iako joj je i bod bio dovoljan da osvoji "skudeto".

I onda su "kopljanici" iz Amsterdama u sred Torina slavili identičnim rezultatom i srušili sve evropske snove izabranika Masimilijana Alegrija zbog kojih se čak i postavilo pitanje mogućeg odlaska Kristijana Ronalda, što je prema navodima italijanskih medija, spriječio predsjednik Andrea Anjeli pripremajući transfere madridskih "galaktikosa" u Torino.

Trener Juvea i danas je na teren poslao najjači sastav protiv "viole", ali je već u šestom minutu uslijedio novi hladan tuš za navijače domaćina.

Poslije akcije Federika Kijeze po desnoj strani, lopta se kroz šumu nogu nekako odbila do srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića, koji je zakucao pod prečku - 0:1.

Gosti iz Firence su nastavili da "šutiraju" grogiranog protivnika stvarajući nove prilike, pogodili su stativu preko Kijeze, postigli novi pogodak (Simeone), ali je poništen zbog ofsajda...

I onda praktično iz "ničega" Juve je izjednačio u 37. minutu - Miralem Pjanić je izveo korner, a Aleks Sandro bio najprisebniji na prvoj stativi - 1:1.

Od svog debija u septembru 2015. godine, Brazilac je direktno učestvovao u 23 pogotka Juventusa (10 golova i 13 asistencija) što je najviše od svih defanzivaca u Seriji A.

Ni to nije pokolebalo ekipu Stefana Piolija, koja je nastavila s opasnim kontranapadima, pa je minut prije odlaska na odmor prečka spasila Juventus poslije sjajnog udarca Kijeze.

Početkom nastavka, Juventus je preokrenuo zahvaljujući nespretnoj reakciji Hermana Pecele, koji je poslije centaršuta Kristijana Ronalda pogodio vlastitu mrežu - 2:1.

Mogao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić da u 65. minutu stavi tačku na pobjedu i novi 35. "skudeto" u klupskoj istoriji, ali je njegov udarac pod prečku odlično odbranio golman Alban Lafont. 

Gosti su u prvom minutu sudijske nadoknade propustili šansu za bod nakon što je Vojćeh Šćešni odbranio udarac Brajana Daboa, pa je Fiorentina upisala deveti poraz ove sezone.

SERIJA A - 33. KOLO:

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alveš 87 - Kastiljeho 69/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli ag. 55, Pulgar 69, Orsolini 83/

Kaljari - Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro pen. 27/

Empoli - SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 - Petanja pen. 38, 61, Flokari 44, Antenući 83/

Đenova - Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Lacio - Kjevo 1:2 (0:0)
/Kaisedo 67 - Vinjato 49, Hatemaj 51/

Udineze - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Lirola ag. 80 - Sensi 31/

Juventus - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecela 53 autogol - Milenković 6/

Inter - Roma 20.30

u ponedjeljak

Napoli - Atalanta 19.00

TABELA: Juventus 87, Napoli (-1) 67, Inter (-1) 60, Milan 56, Roma (-1) 54,Torino 53, Atalanta (-1) 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Parma 36, Đenova 34, Bolonja 34, Udineze 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC