• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deset sezona kao trener, osam godina je prvak!

Autor mondo.rs

Neverovatna statistika najboljeg trenera današnjice.

Još jedna uspešna sezona za Pepa Gvardiolu!

Katalonski menadžer "odbranio" je titulu šampiona Premijer lige, što je uspelo još samo Žozeu Murinju i Aleksu Fergusonu, pošto je Mančester siti ovog popodneva slavio protiv Brajtona (4:1) i tako za bod bio uspešniji od jedinog ozbiljnog konkurenta - Liverpula.

"Građani" su osvojili dva boda manje nego prošle godine, ponovo prezentovali strašan fudbal, a imaće šansu da osvoje i "triplu krunu" u Engleskoj.

Mančester siti je u februaru osvojio Liga kup (Karabao kup) pobedom nad Čelsijem, dok im krajem ovog meseca sledi i borba za onaj malo važniji FA Kupa, za koji će se boriti sa Vulverhemptonom, a na koji čekaju još od 2011. godine kada je Roberto Manćini vodio ekipu.

Ovo je šesti pehar prvaka Engleske za Mančester siti (1936/37, 1967/68, 2011/12, 2013/14, 2017/18, 2018/19) po čemu su se izjednačili sa Čelsijem i Sanderlendom, dok su uspešniji Aston Vila (7), Everton (9), Arsenal (13), Liverpul (18) i Mančester junajted (20), a ukoliko na klupi ostane Pep Gvardiola te brojke će se u budućnosti još poboljšavati...

Verovali ili ne, Gvardiola je tek deset sezona fubalski trener i za to vreme osvojio je čak OSAM TITULA prvaka države u Španiji, Nemačkoj i Engleskoj!

Po tri puta je uspevao da podigne pehar šampiona s Barselonom i Bajernom, dok je sa Mančester sitijem to sada učinio dvaput; jedine sezone u kojima nije bio prvak jesu 2011/12 kada je Žoze Murinjo slavio s Real Madridom ispred njega, odnosno 2016/17 kada je šampion Engleske bio Čelsi sa sjajnim Antonijom Konteom.

Vredi dodati i da je sezonu 2012/13 "preskočio" kako bi se odmorio od fudbala, pre nego što je preuzeo Bajern Minhen i njime uspostavio dominaciju u Engleskoj.

/ČIJI FUDBAL SE NAJVIŠE PLAĆA? NIJE GVARDIOLA.../

Ukupno gledano, Gvardiola je kao trener osvojio neverovatnih 26 trofeja, dok mu se zamera što poslednjih godina nema više uspeha u Ligi šampiona pošto sa Bajernom i Sitijem nije mogao dalje od polufinala, tako da u njegovom CV pišu "tek dva" najvažnija trofeja (2009. i 2011. godina).

Od njega su trofejnija samo dvojica trenera u istoriji fudbala, preskočio je Žozea Murinja i Otmara Hicfelda, a izjednačio se sa Džekom Stajnom (26).

Videćemo kada će prestići Valerija Lobanovskog (28) i da li će ikada uspeti da priđe Seru Aleksu Fergusonu koji je osvojio neverovatnih 48 trofeja, posebno ako se uzme u obzir da je Gvardiola isticao da neće imati dugu trenersku karijeru...

/JUVENTUS SE NAMERIO NA GVARDIOLU I ŽELI DA IGRA NJEGOV FUDBAL/

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

10 sezona trenira klubove od mlrd evra, čudna mi čuda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC