• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbić: Boravak u Partizanu najljepši dio karijere

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Tokom boravka na Zlatiboru, razgovarali smo i sa nekadašnjim fudbalerom Partizana i reprezentativcem Crne Gore, sada članom podgoričke Budućnosti, Petrom Grbićem.

 Petar Grbić Boravak u Partizanu najljepši dio karijere MONDO na Zlatiboru Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Petar Grbić, doskorašnji fudbaler Radničkog, a ranije, između ostalih i beogradskog Partizana, nakon uspješne epizode u Nišu vratio se kući, u Podgoricu, gdje je pojačao redove Budućnosti.

Tokom našeg boravka na Zlatiboru, iskoristili smo priliku za kratak razgovor sa nekadašnjim reprezentativcem Crne Gore, s kojim smo razgovarali o Radničkom, Partizanu i Budućnosti..

"Imao sam izvanrednu sezonu u Nišu, istorijsko drugo mjesto, veliku seriju pobjeda u prvenstvu, nakon čega je uslijedio niz ponuda iz Srbije. Ali, odlučio sam da se vratim kući zbog porodice. Ćerka mi je krenula u školu, a kod kuće se najljepše osjećam. Zvao me je trener Brnović, tu je i nekoliko mojih saigrača iz djetinjstva i te stvari bile su presudne da se vratim kući", istakao je Grbić.

Kako kaže, utakmice protiv Partizana prošle sezone, čiji je veliki navijač, bile su mu prilično teške.

"Crno-bijeli" imali su neuspješnu sezonu u prvenstvu, završili tek na trećem mjestu Superlige, iza Grbićevog Radničkog.

Ali, na kraju su koliko-toliko uspjeli da se konsoliduju i kraj sezone dočekaju sa jednim peharom, u Kupu Srbije.

"Znam kako je biti igrač Partizana kad ne juriš titulu i kada je jedan Radnički ispred tebe. Ali, to je sportsko rivalstvo. Bili su zajedno s nama na pripremama na Zlatiboru, sa velikim brojem tih igrača sam i dalje prijatelj, sa ljudima iz stručnog štaba i uprave takođe, ali naravno da mi nisu ništa zamjerili. Znaju da je to sastavni dio sporta. Nadam se da će se Partizan ove godine vratiti na mjesto koje mu pripada i osvojiti titulu", optimista je nakadašnji član "crno-bijelih".

Izvor: MN PRESS

Osim Grbića, u Budućnosti su sada i šef stručnog štaba Branko Brnović, te njegov pomoćnik Andrija Delibašić, sa kojim smo takođe imali prilike da razgovaramo nedavno na Zlatiboru.

Svi oni nekada su nosili dres Partizana.

"Da, Branko je bio selektor reprezentacije Crne Gore, a sa Andrijom sam bio saigrač. Taj dio 'plavo-bijele' porodice uvijek je bio uz Partizan i navijali smo za njega. Proveo sam dvije i po godine tamo, osvojio i titulu, imali smo priliku da uzmemo i duplu krunu, ali smo u finalu Kupa poraženi od Čukaričkog. Ali, sada kad se prisjetim tog vremena, sjećam se samo lijepih stvari - sjajne saradnje sa svima u klubu i navijačima i vjerovatno je to bio najljepši dio u mojoj karijeri", smatra iskusni vezista, koji je 2015. godine sa Partizanom osvojio šampionsku titulu.

Kada s bilo kim pričate o Partizanu, neizbježna tema je Saša Ilić, dugogodišnji kapiten "parnog valjka", koji je na kraju prošle sezone otišao u zasluženu penziju.

"Sale je moj veliki prijatelj i, otkako sam otišao iz kluba do dana današnjeg, svaki dan se čujemo telefonom. Partizan je njegovim odlaskom mnogo izgubio. Ne samo da je institucija kada se pogledaju njegove brojke, nego sama njegova pojava je nešto što vam prvo padne na pamet kada pomenete Partizan. Partizan ne može da se zamisli bez Saše Ilića i uvjeren sam da će mu ljudi iz kluba pronaći funkciju u 'Humskoj'", naglasio je Grbić.

Politika se poprilično umiješala u fudbalske odnose Srbije i Crne Gore, a sve je kulminiralo otkazom dotadašnjem selektoru "đetića" Ljubiši Tumbakoviću, nakon što je odbio da predvodi crnogorsku selekciju protiv tzv. Kosova.

Ista sudbina zadesila je i igrače Crne Gore iz redova Crvene zvezde, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića.

"Žao mi je što je politika umiješala svoje prste, što nikako nije dobro. Iskreno, bio sam začuđen tom reakcijom. Mislim da nema mnogo krivice kod tih fudbalera i selektora. Sigurno da tu postoje mnogo veće stvari, jer su bili pod ogromnim pritiskom. Reprezentacija treba da se oporavi od toga, jer nije lako kad se takve stvari dešavaju. Ali, Crna Gora ima mnogo izvanrednih igrača i talenata, sjajnog čovjeka na čelu saveza i siguran sam da će se reprezentacija vremenom oporaviti", zaključio je Grbić.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC