• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Iks" u Diseldorfu, "vukovi" bez prvog mjesta

Autor mondo.ba

U prvoj utakmici četvrtog kola Bundeslige, bodove su na "Merkur-Špil Areni" u Diseldorfu pred više od 50.000 gledalaca podijelili domaća Fortuna i Volfsburg, koji je pobjedom mogao do prvog mjesta bar na jedan dan...

Volfsburg je imao šansu da se eventualnom pobjedom nad Fortunom u Diseldorfu bar na jednu noć "šepuri" na vrhu Bundeslige. U tome, ipak, izabranici austrijskog stručnjaka Olivera Glasnera nisu uspjeli, ali mogu, svakako, da budu zadovoljni jer su nakon igračkog deficita poslije 16 minuta ostali neporaženi, po čemu su u prva četiri kola jednaki sa RB Lajpcigom, Bajernom i Bajerom.

Sa druge strane, ekipa Fortune će i dalje čekati da je pogleda boginja istog naziva – bio je ovo ukupno osmi međusobni duel sa "vukovima" u Bundesligi, a večerašnji domaćin nikad nije zgrabio cijeli plijen!

FORTUNA – VOLFSBURG 1:1 (1:1)
/Giselman 16 – Veghorst 29/

Dva majstorska poteza viđena su na "Merkur-Špil Areni" u Diseldorfu – oba u prvom poluvremenu.

Prvo je u 16. minutu vezista domaćina Oliver Fink tražio način kako da sa desne uputi loptu na lijevu stranu šesnaesterca gostiju, a kad je u tome uspio, na loptu je natrčao Niko Giselman i sjajnim udarcem iskosa, poslavši loptu u rašlje gola na kojem je stajao Pavao Pervan, postigao svoj prvenac za Fortunu u Bundesligi.

Prije nego što je stigla kod Finka, lopta je bila u posjedu desnog beka Fortune Matijasa Cimermana, činilo se da mu je "pobjegla" par sekundi kasnije i cijelim obimom izašla van terena, ali arbitri odluku nisu mijenjali...

Dvanaest minuta kasnije, "vukovi" su uzvratili udarac. Što nije uspio u trećem minutu, kada udarcem iz daljine nije iskoristio smušenost domaće odbrane, Vut Veghorst jeste nakon povratne lopte Josipa Brekala, postigavši svoj treći ovosezonski gol, s obzirom da je ranije dva puta matirao odbranu berlinske Herte.

Iako mu Robert Levandovski na listi strijelaca "bježi" tri koraka, Veghorst je po jednom statističkom parametru večeras uspio da se izjednači sa sjajnim Poljakom, s obzirom da je tokom 2019. godine učestvovao u 20 bundesligaških pogodaka – baš kao i golgeter Bavaraca i aktuelnog šampiona! Veghorst u tekućoj godini iza sebe ima 14 golova i šest asistencija.

Ipak, drugi "hajlajt" prvog poluvremena, potez hrvatskog internacionalca koji je prethodio asistenciji, u dobroj mjeri zasjenio je pogodak holandskog napadača.

Kad se činilo da će se pomučiti da nađe adekvatno rješenje, Brekalo se na desnoj strani oslobodio defanzivca Robina Bormuta - probacivši mu loptu kroz noge!

U drugom dijelu meča, Volfsburg je bio taj koji je kontrolisao dešavanja na terenu, ali nije to, rekosmo, uspio da materijalizuje trijumfom kako bi u pobjedničkom raspoloženju dočekao četvrtak i premijerni, domaći meč u Ligi Evrope protiv ukrajinske Oleksandrije.

Sa druge strane, Fortuna, osim što će i dalje čekati prvu pobjedu nad šampionom Njemačke iz 2009. godine, moraće još da se strpi kako bi upisala i prvu "trojku" u novoj sezoni pred domaćom publikom, s obzirom da je u drugoj rundi rezultatom 1:3 poražena od "farmaceuta" iz Leverkuzena.

BUNDESLIGA – 4. kolo

Fortuna Diseldorf – Volfsburg 1:1 (1:1)
/Giselman 16 – Veghorst 29/

Subota:

Augzburg – Ajntraht (15.30)
Borusija D. – Bajer
Keln – Borusija M.
Majnc – Herta
Union Berlin – Verder
RB Lajpcig – Bajern (18.30)

Nedjelja:

Hofenhajm – Frajburg (15.30)
Paderborn – Šalke (18.30)

TABELA: RB Lajpcig 9, Volfsburg (+1) 8, Bajern 7, Bajer 7, Borusija D. 6, Frajburg 6, Ajntraht 6, Borusija M. 4, Šalke 4, Hofenhajm 4, Fortuna (+1) 4, Union Berlin 4, Verder 3, Keln 3, Paderborn 1, Augzburg 1, Herta 1, Majnc 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC