• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht gubio, pa vodio, pa ispustio tri boda!

Autor mondo.ba

Drama u utakmici koja zaključuje sedmo bundesligaško kolo!

Posljednju utakmicu sedmog kola Bundeslige večeras su u Frankfurtu odigrali Ajntraht i Verder, a nakon sjajnog meča, pobjednika nije bilo!

Na odmor između dva poluvremena otišlo se pri vođstvu tima sa Vezera, domaćin je preokrenuo u 88. minutu, a onda Hasebe napravio glupost i koštao svoj tim četvrte ovosezonske pobjede…

AJNTRAHT – VERDER 2:2 (0:1)

Dvije prečke, jednu stativu, četiri postignuta gola, od čega dva u smiraj utakmice, ponudio nam je meč na Komercbank Areni! Uzbuđenja nije manjkalo, ali krenimo redom…

Prvo poluvrijeme meča, u kojem je postignut jedan pogodak, ponudilo je veoma dobar fudbal i sa jedne i sa druge strane, a ČAK TRI puta je pogođen okvir gola!

Učinio je to prvo Verderov Maksimilijan Egeštajn pogodivši stativu, zatim je u 20. minutu Gonzalo Pasijensija u prvi plan izbacio Daičija Kamadu koji pogađa prečku uz pomoć "jedinice" tima sa Vezera Jiržija Pavlenke, dok se prečka zatresla i na drugoj strani sedam minuta kasnije, neposredno prije drugog ovosezonskog gola Dejvija Klasena.

U toj akciji, Leonardo Bitenkur je "raspalio" po lopti, je preostalo samo da posmatra šta će se dogoditi, a lopta koja se odbila od prečke dolazi do holandskog fudbalera za čiji sjajan udarac Fredrik Ronov koji nije imao rješenje.

Od dolaska u Verder, u ljeto 2017. godine iz praške Slavije, Jirži Pavlenka je počeo svaki od ukupno 75 mečeva na golu, što je najduži niz u elitnom rangu njemačkog fudbala.

A šta tek reći za nastavak…

Krenuo je domaći sastav, za koji je čitavu utakmicu odigrao Filip Kostić, znatno odlučnije ka golu gosta. Pasijensija nije bio precizan u prvom minutu drugog dijela, potom je Miloš Veljković mogao skupo da košta svoj tim nakon što je srušio napadača Ajntrahta u kaznenom prostoru ispred Pavlenke, ali ga je spasio – VAR, koji je ustanovio da se portugalski golgeter u trenutku upućivanja lopte nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Potom je i Kamada pokušao petom, a sve je to bilo nagovještaj izjednačujužeg pogotka koji je u 55. minutu postigao Sebastijan Rode nakon što je do njega stigla lopta poslije kornera i intervencije gostujuće odbrane.

U 88. minutu erupcija oduševljenja na tribinama – Andre Silva je poentirao za 2:1, što je četvrti gol Hiterovog tima u sezoni nakon 85. minuta, i činilo se tad da je sve gotovo, ali…

U prvom minutu sudijske nadoknade, nakon jedne odbrane golmana Ajntrahta, Hasebe je u šesnaestercu nesmotreno startovao na Klasena, dosuđen je penal, a isti u gol pretvara Rašica za ispis konačnog rezultata – 2:2!

BUNDESLIGA - 7. kolo

Borusija M. - Augzburg 5:1 (4:0)
/Zakarija 2, Herman 8, 13, Plea 38, Embolo 83 - Niderlehner 80/

Volfsburg - Union Berlin 1:0 (0:0)
/Veghorst 69/

Ajntraht - Verder 2:2 (0:1)
/Rode 55, Silva 88 - Klasen 27, 90+1 pen/

Subota:

Bajer - RB Lajpcig 1:1 (0:0)\
/Foland 65 - Nkunku 78/

Bajern - Hofenhajm 1:2 (0:0)
/Levandovski 73 - Adamijan 54, 79/

Frajburg - Borusija D. 2:2 (0:1)
/Valdšmit 55, Birki 89 autogol - Vitsel 20, Hakimi 67/

Paderborn - Majnc 1:2 (1:2)
/Zolinski 14 - Kveson 8, Brosinski 32 pen/

Šalke - Keln 1:1 (0:0)
/Serdar 72 - Hektor 90+1/

Igrano u petak:

Herta - Fortuna 3:1 (2:1)
/Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 - Henings 32 pen/

TABELA: Borusija M. 16, Volfsburg 15, Bajern 14, Frajburg 14, RB Lajpcig 14, Šalke 14, Bajer 14, Borusija D. 12, Ajntraht 11, Herta 10, Verder 8, Hofenhajm 8, Majnc 6, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin 4, Keln 4, Paderborn 1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC