• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra mostarski derbi: "Ne odlučuje kvalitet, već hrabrost i srčanost!"

Autori mondo.ba Autori Fena

Prvi ovosezonski meč dva rivala, igran krajem jula, završen je minimalnom pobjedom Zrinjskog

U okviru 13. kola fudbalske Premijer lige BiH u subotu se na stadionu "Rođeni" igra gradski derbi između Veleža i Zrinjskog, a oba trenera na zajedničkoj konferenciji za novinare najavila su pobjedu svoje ekipe.

"Kao i sve druge protivnike, gledao sam i Velež u nekoliko utakmica i nema govora o ikakvom potcjenjivanju. Izuzetno respektujemo njihovu energiju i igre, pogotovo na domaćem terenu, ali neće biti nešto novo ako kažem da je ekipa Zrinjskog kvalitetnija", kazao je šef stručnog štaba "plemića" Hari Vukas.

Možda će vas zanimati

Međutim, dodao je kako ishod utakmice vjerojatno neće odlučiti kvalitet nego hrabrost, borbenost i odvažnost.

"Mi na takav način sutra želimo izaći na teren i predstaviti se u tom svjetlu jer samo agresivnost i srčanost na svakom dijelu terena može da nas odvede do pobjede", naveo je strageg Mostaraca.

Trener Veleža Feđa Dudić kazao je kako se sutra igra za tri boda, ali i za prestiž.

"Odradili smo dobre mini pripreme van grada i osim odavno povrijeđenih Harisa Ovčine i Elmira Kuduzovića, svi igrači su na raspolaganju. Takođe, imam određenih dilema zbog pravila o broju stranaca, pa sam u izmjenama limitiran po pitanju centralnog napadača, ali spremno dočekujemo ovu utakmicu", kazao je Dudić.

Istakao je kako će od prve minute tražiti pobjedu te kako njega i njegovu ekipu dodatno hrabre dvije prethodne domaće utakmice protiv Tuzla sitija i Željezničara.

"Oni su na vrhu tabele u tim utakmicama pokazali smo da osim borbenosti, agresivnosti i zalaganja imamo i određen kvalitet. Mislim da smo navedene protivnike nadigrali, jednu utakmicu smo uspjeli pobijediti, drugu nismo, ali smo u obje utakmice ostali neporaženi, tako da imamo respekt prema Zrinjskom, ali nikom ne priznajemo da je favorit u Vrapčićima, a tako će biti i sutra", naveo je Veležov trener.

Dudić je naglasio kako se nada dobroj utakmici bez ikakvog incidenta.

"Nadam se kako ćemo nakon utakmice pričati o dobrim potezima, dobrom odnosu, zalaganju i pojedincima, a ne o nekim drugim stvarima koje nemaju veze s fudbalom", kazao je Dudić.

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako je ekipa spremna za sutrašnji derbi te kako se nada da će sve proći u najboljem redu.

"Nadam se da će ova utakmica biti jedan veliki spektakl jer ovaj grad to i zaslužuje", kazao je Stojkić.

Kapiten Veleža Denis Zvonić naglasio je kako će ekipa Veleža dati posljednji atom snage, pokazati želju i borbu i ispoštovati dogovor s trenerom te da pozitivan rezultat neće doći u pitanje.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Petak:

Sarajevo - Čelik (18.00)

Subota:

Velež - Zrinjski (15.00)
Tuzla siti – Radnik
Zvijezda 09 – Borac
Željezničar - Mladost (18.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Sloboda (17.00)

TABELA: Tuzla siti 24, Sarajevo 24, Željezničar 23, Radnik 21, Zrinjski 20, Čelik 16, Borac 18, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Velež 12, Mladost 9, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC