• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki zbog klevete tužio Sarajevo: "Niko nam se nije izvinio!"

Autori mondo.ba Autori Fena

Tužba je podnesena u Opštinskom sudu u Sarajevu

Fudbalski klub Široki Brijeg saopštio je danas da je protiv FK Sarajevo podnio tužbu za klevetu zbog ''iznošenja neistinitihnavoda koji ruše ugled kluba''.

Kako kažu iz kluba s Pecare, razlog za tužbu leži u činjenici da im se od 7. oktobra do danas niko iz tabora aktuelnog osvajača duple krune nije ispričao za neistinite tvrdnje koje je u svom dopisu institucijama objavio Fudbalski Sarajevo nakon utakmice osmine finala Kupa BiH između dva kluba, koja je, podsjetimo, završena trijumfom domaćeg sastava rezultatom 3:2 i plasmanom u četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

Nakon spomenute utakmice, Sarajevo poslalo je dopis Fudbalskom savezu BiH, organizaciji FARE, UEFA, Ministarstvu civilnih poslova BiH te ombudsmanu za ljudska prava BiH.

U tom dopisu, Široki Brijeg je od strane Sarajeva okarakterisan kao "hrvatski i fašistički" jer su Škripari pjevali pjesmu "Kralju Dmitre Zvonimire", a koja se, prema navodima Širokog Brijega, pjeva u spomen na hrvatskog kralja za kojeg se pretpostavlja da je vladao prije gotovo hiljadu godina.

Takođe, za Sarajevo je bilo sporno isticanje zastave Herceg-Bosne, a pomenuto je i ubistvo navijača ovog kluba Vedrana Puljića ispred stadiona Pecara prije deset godina.

"Zbog činjenice da Fudbalski klub Sarajevo, na žalost, nije postupio po Zahtjevu za objavom ispravljanja objavljenih informacija i izvinjenja Fudbalskom klubu Široki Brijeg od 7. oktobra 2019. godine te tako, barem malo, pokušao da ublaži posljednice neistinitih navoda koje je iznio u svom dopisu od 4. oktobra 2019. godine, Fudbalski klub Široki Brijeg je, radi zaštite svog ugleda te pokušaja otklanjanja pretrpljene štete, odnosno pokušaja spriječavanja njenog daljeg uvećanja, 22. oktobra 2019. godine pred Opštinskim sudom u Sarajevu podnio tužbu radi naknade štete zbog klevete protiv Fudbalskog kluba Sarajevo, nastale zbog neistina iznesenih u navedenom dopisu", saopšteno je iz Širokog Brijega.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC