• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinaest golova Kašive, čovjek od 53 godine u J1 ligi?

Autor mondo.rs

Posljednje kolo druge lige Japana za ovu sezonu donijelo nam je nekoliko potpuno nevjerovatnih stvari. Jedna od njih garantuje zabavu i za narednu godinu.

Japanska druga liga ima 22 tima, a danas je odigrano posljednje kolo u tom takmičenju. Ekipa Kašive je ubjedljivo stigla do prvog mjesta na tabeli, a drugo mjesto je pripalo ekipi Jokohame, koja će takođe u elitu.

Ova dva tima će biti i u centru pažnje našeg teksta, Kašiva zbog onog što je uradila danas, a Jokohama zbog sljedeće sezone. Njima bi tada moglo da se desi nešto još neverovatnije.

Možda će vas zanimati


Kašiva je u posljednjoj rundi ove sezone na svom terenu dočekala ekipu Kjota, koja uopšte nije ostavila loš utisak u sezoni. Zauzeli su osmo mjesto na tabeli, osvojili 68 bodova i imali dobru gol-razliku. Sve do danas.

Šampion je bio i više nego ubjedljiv na ovom susretu. Ekipa Kašive je protivnika savladala 13:1 i tako na nevjerovatno dominantan način proslavila povratak u japansku fudbalsku elitu. Na poluvremenu je bilo ''samo'' 4:1 i ništa nije odavalo utisak da ovaj meč ide ka debaklu.

Onda se razigrao Olunga. Kenijac, koji je u Evropi nastupao za Đurgarden i Đironu, tri puta je tresao mrežu prije odlaska na odmor. Po povratku sa pauze, učinio je to još pet puta! Ukupno osam golova u ovoj nevjerovatno ubjedljivoj pobjedi.

Pred njim, ali i cijelim timom Kašive, naredne sezone će biti mnogo teži zadatak, da se u J1 ligi pokažu kao ozbiljna ekipa. tamo će im društvo praviti i Jokohama, ali ne Marinosi, onaj tim za koji su igrali Degenek, Babunski i Ugo Vijeira.

Ovaj tim, drugi po snazi u gradu Jokohami, ima svoju klupsku legendu po kojoj je poznat. Kazujoši Miura je fudbaler koji je još davne 1986. postao profesionalac. Nismo pogriješili, stvarno je te godine debitovao za brazilski Santos.

Japanac danas ima 52 godine, u februaru će proslaviti svoj 53. rođendan, a fudbalom se bavi u kontinuitetu, bez ikakvog prekida. Bio je reprezentativac Japana 89 puta, posljednji put još prije dvije decenije, a igrao je i za futsal selekciju svoje zemlje.

Od 2005. godine je član Jokohame, a kratko je tokom karijere nosio dres i Dinama iz Zagreba, kada se taj tim zvao Kroacija. Pošto je Jokohama izborila plasman u elitu drugim mjestom na tabeli, a Mijura ne planira da se povuče, naredne sezone bi mogao da gira protiv najboljih u Japanu.

Istina, on ove sezone nije igrao mnogo. Upisao je samo nekoliko nastupa, ukupno 230 minuta i nije uspio da postigne gol. Iskusni, a to je ovde blaga riječ, napadač koji je nosio dres nekoliko brazilskih ekipa, Đenove, Sidneja i još nekoliko timova u domovini, možda naredne sezone bude u boljoj golgeterskoj formi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC