• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg u 90. minutu zaledio "Grbavicu", a obradovao Sarajevo!

Fudbaleri Širokog Brijega su savladali Željezničar na "Grbavici" u posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:2), pa je Željin gradski rival Sarajevo ostao usamljen na liderskoj poziciji.

Hercegovci nikako ne leže sarajevskom Željezničaru!

Nakon što je mostarski Zrinjski savladao Želju, ovog puta Široki Brijeg je osvojio kompletan plijen na "Grbavici", pa je Sarajevo sa tri boda prednosti ostalo na vrhu prvenstvene tabele.

Željezničar je od starta utakmice imao inicijativu, ali su gosti sa "Pecare" prvi stigli do prednosti pogotkom Dražena Bagarića u 33. minutu kada je odlično reagovao na drugoj stativi i iskosa savladao golmana Želje - 0:1.

Možda će vas zanimati

Izabranici Amara Osima su poslije primljenog gola dodatno pojačali napade, a tri minuta kasnije su imali priliku da iz jedanaesterca stignu do izjednačenja.

Mladen Veselinović je oboren u šesnaestercu gostiju, sudija Vladimir Bjelica nije imao dilemu, a odgovornost sa "kreča" preuzeo je kapiten Želje Sulejman Krpić. Međutim, pogodio je samo stativu.

"Plavi" su ipak prije odlaska na odmor uspjeli da anuliraju prednost Širokobriježana i to u 42. minutu kada je Semir Štilić nakon odličnog kontranapada i centaršuta Sinana Ramovića postigao pogodak - 1:1.

U nastavku se igralo otvoreno na obje strane, šanse za pobjedu imali su i jedni i drugi, mada je Željo bio bolji i imao zrelije prilike koje nisu iskoristili Mladen Veselinović, Dženan Zajmović i Sinan Ramović, pa je uslijedila kazna u 89. minutu.

Poslije kontre gostiju, u kaznenom prostoru je golman domaćina Filip Erić oborio strijelca prvog gola za Hercegovce Dražena Bagarića, a siguran sa bijele tačke bio je Dino Ćorić za veliku pobjedu Širokog Brijega na "Grbavici" - 1:2.

PREMIJER LIGA BiH - 17. kolo

Željezničar - Široki Brijeg 1:2 (1:1)
/Štilić 42 - Bagarić 33, Ćorić 90 pen/

U subotu

Tuzla siti - Čelik 1:0 (1:0)
/Beganović 31/

Velež - Sarajevo 1:2 (0:1)
/Čivić 61 - Velkoski 13, Tatar 59 pen/

Zvijezda 09 - Sloboda 1:1 (1:0)
/Predragović 38 - Bekić 59/

Mladost - Radnik 0:4 (0:3)
/Bradonjić 18, Đurić 19, 38, 48/

Borac - Zrinjski 0:0


TABELA: Sarajevo 35, Željezničar 32, Tuzla siti 30, Radnik 29, Borac 29, Zrinjski 27, Široki Brijeg 24, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 16, Mladost 13, Zvijezda 09 7.

* FS BiH je oduzeo Čeliku tri boda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC