• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva bi to priča bila - Forlan: Hteo sam u Atletik, i ja sam Bask!

Autor mondo.rs

Legendarni urugvajac je, nekoliko meseci nakon završetka karijere, pričao o transferu koji bi, da se desio, uzburkao fudbalsku Evropu.

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Viljareala i Atletiko Madrida, otkrio je nove detalje iz svoje bogate karijere. Po njegovim rečima, u jednom trenutku je bio blizu prelaska u Atletik Bilbao!

Takav transfer bi bio tema o kojoj se danima, mesecima, pa čak i godinama priča u Evropi, ali do njega nažalost nije došlo. Jedan od najboljih igrača u istoriji Urugvaja otkrio je da u sebi ima baskijske krvi.

Možda će vas zanimati

Bivši fudbaler je u Englesku i u Mančester stigao iz Independijentea. Nakon tima sa Old Traforda, dok je još bio u punoj snazi, nosio je dresove Viljareala, Atletiko Madrida i Intera, pre nego što se otisnuo u neke manje zahtevne lige.

Vreme provedeno u Engleskoj nije bilo baš sjajno, iako je i tada pokazivao kvalitet. Bilo je teško igrati u kontinuitetu, pored onakve konkurencije, u jednom od najboljih timova sveta. Zato je razmišljao gde bi mogao da pređe.

''Voleo bih da sam potpisao za Atletik. Postojala je ta opcija, moja baka je rođena u san Sebastijanu. Ona je Baskijka, a sa 15 ili 16 godina se odselila u Urugvaj. U meni ima mnogo više baskijske krvi nego u nekim igračima iz sadašnjeg tima'', istakao je Forlan.

On je nastavio u sličnom stilu, objašnjavajući kako je došlo do kontakta sa timom iz Bilbaa. Tada je u klubu sa ''San Mamesa'' sportski direktor bio Zubizareta.

''Igrali smo sjajan fudbal u Mančesteru, ali sam od 60 mečeva, ja bio značajan u 30. Hteo sam da igram više. Moj brat i ja smo gledali timove po Španiji i shvatili smo da bi Atletik mogao da se potrudi i da me angažuje.''

Situacija se razvila drugačije, pa je Dijego Forlan tresao mreže u dresovima Viljareala i Atletiko Madrida. Ispostaviće se kasnije da mu je crveno-beli tim iz Baskije bio omiljeni protivnik tokom boravka u Španiji. Forlan je odigrao 14 mečeva protiv Atletik Bilbaa i postigao je 12 golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC