• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić kao Harden: "Dosoljavam" golove, najzad me je krenulo

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac je u poslednje vreme u odličnoj formi u dresu Olimpika iz Marseja.

Nije ga išlo, nikako da krene, a onda je odjednom "proradio". Nemanja Radonjić u poslednje vreme trese mreže kao od šale i postao je pravi hit u Francuskoj.

Taman kada su svi počeli da se pitaju hoće li nekadašnji igrač Zvezde moći da se snađe na "Velodromu", svima je pokazao da može.

Možda će vas zanimati

Reprezentativac Srbije je dugo bio bez pogotka za Marsej i svi u Francuskoj su polako postajali nervozni. A onda su usledili golovi protiv Tuluza, Bresta i u nedelju uveče protiv Bordoa.


Taj pogodak je doneo potvrdu preokreta i trijumfa nekadašnjeg šampiona Evrope nad "žirondincima - 3:1.

"Trebalo mi je malo više vremena da se prilagodim na novu sredinu, novi klub. Sve to su nekako bili drugačiji zahtevi, jednostavno dugačija sredina. Sada je, ubeđen sam, sve na svom mestu. Ono što je najvažnije, golovi su kruna moje vere i napornog rada", počinje Radonjić u intervjuu za "Novosti".

Radonjić je bio u seriji od 16 mečeva bez postignutog gola, dok u novembarskoj reprezentativnoj pauzi nije usledio pogodak za Srbiju protiv Luksemburga. Od tada je sve krenulo svojim tokom.

"Najzad je krenulo. I u reprezentaciji, i u Marseju. Nikada nisam imao pritisak, ali sam znao da od mene u klubu svi očekuju mnogo više. Napredovao sam fizički, ali i taktički. Ispunjavam apsolutno sve zahteve trenera Garsije. Vrlo bitno je da više ne postoji ni jezička barijera", otkriva Radonjić i da mu francuski ide sve bolje.

Stvar kojom je takođe privukao pažnju na sebe je i proslava golova, kada gestikulira kao da nešto soli...

"Pratim redovno NBA ligu i, posebno, majstorije Džejmsa Hardena, prve zvezde Hjuston Roketsa. Svidelo mi se kako on slavi svoje poene, što je u stvari poruka za protivničku odbranu kako će da je "skuva", i na to stavi neki lični pečat", objašnjava Radonjić.

Izvor: IV/© MN press, all rights reserved

Olimpik Marsej pred sobom uvek ima velike ciljeve, a i bivši igrač Crvene zvezde potvrđuje da se pomišlja i na ono što deluje nezamislivo.

"Naš cilj ove sezone je plasman u Ligu šampiona i trenutno smo blizu toga. Olimpik je stvarno veliki klub. Moj lični cilj je da se izborim za mesto u startnoj postavi. Svi u timu imaju ambiciju i da prestignemo Pari Sen Žermen. Zašto da ne, danas je u fudbalu sve moguće", optimističan je mladi igrač.

Njegov nekadašnji klub u sredu igra ključan meč za nastavak takmičenja u Ligi Evrope protiv Olimpijakosa, a upravo je Radonjić imao važnog udela u uspesima kluba u prethodne dve godine. Radonjić je tada postizao bitne golove protiv Krasnodara i Spartaka iz Trnave.

"Ti golovi su na mnogo bitan način obeležili moju igru u Zvezdi. Uvek kada ih se setim imam samo jedan osećaj. Oni su mnogo važan deo klupske priče", ističe Radonjić.

Selekciju Srbije narednog marta očekuje i baraž za plasman na EURO 2020, a Radonjić veruje da "orlovi" poseduju kvalitet.

"Bila bi grehota da se ne plasiramo na ovako veliko takmičenje. Mi bismo izgubili dosta ako se ne plasiramo, ali ubeđen sam da bi izgubila i Evropa", zaključio je Radonjić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC