• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja ekipa na planeti: Liverpul tačno GODINU dana ne zna za poraz!

Autori mondo.rs Autori Milutin Vujičić

Nestvaran skor za tim Jirgena Klopa u Premijer ligi...

Većina ljubitelja fudbala složila bi se, ili u najmanju ruku ne bi se posvađala, oko činjenice da je Liverpul trenutno najmoćnija ekipa na svijetu, što potvrđuju i brojke koje su u potpunosti na strani tima koji sa klupe predvodi Jirgen Klop.

Novi rekord koji sadašnja generacija Liverpula beleži u knjige - glasi: tačno godinu dana su bez poraza u Premijer ligi!

Možda će vas zanimati


Prošlo je ravno 365 dana otkako su navijači "redsa" poslednji put izgubili u domaćem prvenstvu i kazali bismo da se "ni oni ne sjećaju od koga je to bilo", da nije u pitanju bio bolan poraz koji je na kraju uticao da ostanu bez titule u Premijer ligi.

Na današnji dan prošle godine, u meču koji je odlučio šampionsku titulu, Mančester siti je na svom "Etihadu" pobijedio Liverpul (2:1) zahvaljujući greškama Dejana Lovrena.

Vjerovatno pamtite da je na toj utakmici djelovalo da je Liverpul prvi poveo, međutim lopta Sadija Manea nije završila "iza gol-linije", nego je na njoj ostala još 12 milimetara. To je ubrzo kaznio Serhio Aguero, izjednačio je Roberto Firmino,  međutim pobjedu Sitiju donio je Liroj Sane kada je nadmudrio pomenutog hrvatskog štopera, pa je pet mjeseci ranije odlučen prvak Engleske.

Siti je prišao Liverpulu na četiri boda zaostatka i ubrzo ih obišao uprkos tome što ni Liverpul nije gubio utakmice, ni prethodne - ni ove sezone.


Liverpul je od tog 3. januara u drugom dijelu sezone 2018/19 zabeležio 13 pobeda i četiri remija, što je bilo dovoljno "samo" za 97 bodova i drugo mjesto, za bod iza Mančester sitija, dok su statistiku čak i popravili u narednoj sezoni...

Mašinerija trenera Jirgena Klopa ima čak 19 pobjeda iz 20 utakmica Premijer lige ove sezone - uz još samo jedan remi, protiv Mančester junajteda!

To znači da je u prethodnih 365 dana, od pomenutog poraza od Mančester sitija, Liverpul slavio u 32 od 37 utakmica u domaćem prvenstvu, upisavši nevjerovatnih 101 bod od mogućih 111, međutim da bi se to "pisalo" potrebno je i da osvoje trofej Premijer lige.

Prošle sezone nisu uspjeli pošto su uz sebe imali podjednako dobar Mančester siti, dok je ove to mnogo realnije pošto najbližem pratiocu Lesteru već bježe 13 bodova - i imaju meč manje.

Ovi istorijski rezultati Liverpula još su neverovatniji kada se pomisli i na sve probleme s povredama koje su imali, a uspješno su ih prebrodili sjajnim "prekomponovanjem" ekipe; igrali su bez Aleksa Okslejda-Čembrlena, Mohamed Salah se mučio u finišu prošle sezone, kao i Džo Gomez, van terena je bio Alison, već neko vreme su povrijeđeni Žoel Matip i Fabinjo...


Vrijedi napomenuti da je Liverpul gubio neke utakmice u drugim takmičenjima u prethodnih godinu dana, ali da je i pored toga osvojio Ligu šampiona i FIFA Svjetsko prvenstvo.

Prošle godine od njih bio je bolji Vulverhempton u FA Kupu, odnosno Barselona u Ligi šampiona (0:3), ali su uprkos tome uspjeli da preokrenu u revanšu i izbace ih iz tog takmičenja.

Ove sezone izgubili su čak 5:0 u Liga kupu od Aston Vile, kada su na teren poslali "dječurliju" zbog obaveza u Dohi, pobijedio ih je Napoli u Ligi šampiona, odnosno Mančester siti na "otvaranju" godine u Komjuniti šildu - na penale.

Opet, ništa od pomenutih "sitnih poraza" ne može da umanji činjenicu da su trenutno najbolja ekipa na planeti, ali sezona traje još pet mjeseci i drugi se tek zagrijavaju...

Malo je realno da će ih u Premijer ligi neko stići do kraja sezone i tako im pokvariti osvajanje prve šampionske titule poslije 30 godina, dok ćemo vidjeti da li će biti potpuno fokusirani i u Ligi šampiona gdje ih već u prvoj nokaut rundi očekuje nezgodni Atletiko Madrid.

Trenutno su na vrhuncu samopouzdanja i često djeluju nepobjedivo, a čini se da poslije svake nove pobjede u kojoj su "ostavili najveća oružja na klupi" postaju još opasniji...

Takav osjećaj moći trenutno ne pružaju ni Real Madrid, ni Barselona, a ni Juventus!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC