• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu i sa drugim timom: Golazo Liverpulovog tinejdžera, Everton na kolenima

Autor mondo.rs

Bez Bekera, Aleksander-Arnolda, Van Dajka, Matipa, Robertsona, Hendersona, Fabinja, Vajnalduma, Salaha, Firmina i Manea, a od 7. minuta i Milnera, šampion Evrope nastavio je da teroriše komšije.

Bez Alisona Bekera, Trenta Aleksander-Arnolda, Virdžila van Dajka, Džoela Matipa, Endrjua Robertsona, Džordana Hendersona, Fabinja, Đorđinija Vajnalduma, Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea…

(od 7. minuta i povređenog kapitena Džejmsa Milnera)

...fudbaleri Liverpula nastavili su sa terorisanjem prvih komšija i ispratili ih nazad na "Gudison park" bez pobede i posle 21. uzastopnog "Mersisajd derbija".

Možda će vas zanimati

Ranije danas, Čelsi je u retro kombinaciji dresova prošao u 4. rundu FA kupa, ali Luka Milivojević nije - dobio je crveni karton zbog tuče na terenu.

Takumi Minamino debitovao je za Liverpul posle 7 miliona funti vrednog transfera iz Salcburga krajem decembra i igrao do 70. minuta na poziciji iza centarfora Divoka Origija. Potom ga je zamenio Aleks Okslejd-Čemberlejn.

Početkom decembra prvi tim šampiona Evrope deklasirao je "karamele" u Premijer ligi rezultatom 5:2 i praktično smenio menadžera Marka Silvu, posle čega je šansu dobio Karlo Anćeloti, ali je i on poražen u susretu sa drugim timom "redsa" u kom je zablistao tinejdžer Kurtis Džons.

Ovaj 18-godišnjak sa 14 minuta takmičarskog fudbala za seniorski tim ove sezone izveo je maestralan potez u 71. minutu.

Tukao je iskosa sa leve strane i poslao savršenu parabolu udarcem desnom nogom "iz kolena", prebacio Džordana Pikforda čija je ruka u skoku otišla pola metra iznad prečke i pogodio sam gornji levi ugao reprezentativca Nemačke za erupciju oduševljenja većeg dela od 56.000 prisutnih na "Enfildu".

U 235. gradskom derbiju, 95. pobeda crvenih: Liverpul - Everton 1:0 (0:0).

Liverpul - Everton: 95-74-66

Anćeloti, koji je u ovaj susret ušao kao jedan od retkih menadžera u evropskom fudbalu sa pozitivnim skorom protiv Klopa, mogao je da bude zadovoljan kako je njegova premijerligaška postava odigrala prvo poluvreme, ali ne i kako su se Rišarlison i Mejson Holgejt snalazili u odličnim šansama pred rezervnim golmanom domaćih, Adrijanom.

Adrijan i fudbaler kog plavi deo Liverpula ne voli da vidi na terenu, Divok Origi, najzaslužniji su u redovima crvenih što je rezultat pred nastavak glasio 0:0, utoliko što je posle tri vanserijske odbrane španskog golmana usledila i prva velika prilika za domaće, ali se tada Pikford istakao dobrim refleksima i uspeo udarac Belgijanca da "prosledi" pored stative u korner.

Videvši da je Klop u svlačionici konsolidovao tinejdžere u svojim redovima, Anćeloti je u 63. minutu napravio dvostruku izmenu, uveo Fabijana Delfa i Moize Kena, posle čega je Everton iz 3-5-2 postavke prešao u 4-3-3, ali to nije imalo pozitivan uticaj na tok utakmice.

Naprotiv...

Kako je vreme odmicalo, "redsi" su bili sve konkretniji, ali ne neminovno i opasniji po Pikfordovu mrežu sve do trenutka kada je Džons sa 18 godina i 340 dana postao najmlađi Liverpulov strelac u "Mersisajd derbiju" od marta 1994. i pogotka legendarnog Robija Faulera, samo dva dana mlađeg.

Liverpul: Adrijan – Vilijams, Filips, Gomez, Milner (od 9. Larusi) – Lalana, Ćirivela – Eliot (od 79. Bruster), Minamino (od 70. Okslejd-Čemberlejn), Džons – Origi.

Everton: Pikford – Kolman (od 63. Ken), Mina, Holgejt - Sidibe, Šniderlan, Volkot (od 79. Bernard), Sigurdson (od 63. Delf), Dinj - Kalvert-Luin, Rišarlison.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC