• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi spremio 60 miliona: Engleski štoperi su na ceni, ali samo u Engleskoj

Autor mondo.rs

Četa Frenka Lamparda bi u prolećni deo prvenstva mogla da uđe jača za defanzivca koji već nekoliko sezona igra dobro u Premijer ligi.

 Premijer-lig-Celsi-zeli-denfazivca-60-miliona-Brajton-Luis-Dank-Frenk-Lampard Izvor: Dan Istitene/Getty Images Europe, Getty Images/Dan Istitene

Kupovina Nejtana Akea više nije opcija, odlazak Andreasa Kristensena se još uvek pominje, a Čelsi traži štopera. Sasvim sigurno će biti nekakvih rotacija u defanzivnom redu ''Plavaca'' tokom ovog januara''.

Frenk Lampard želi snažniji tim u nastavku sezone, a sigurnost bi mogao da pronađe u Luisu Danku, defanzivcu koji je standardan član Brajtona. Naravno, neće biti nimalo jeftino obezbediti ovaj potpis.

Možda će vas zanimati

 Luis Dank je kapiten Brajtona, tima koji ove sezone pod Grejemom Poterom igra bolje nego nekih prethodnih. Njegove partije su privukle pažnju tima iz Londona, pa će nakon što su odustali od Akea, on postati prva transfer meta.


Snažni štoer je ove sezone odigrao 20 od 22 meča u Premijer ligi, a na njima ima učinak od dva postignuta gola i tri asistencije. Takođe, sa njim na terenu, Brajton pet puta nije primio gol.

Ukoliko Čelsi ozbiljnije krene u napad na fudbalera koji ima jedan nastup za reprezentaciju, moraće da izdvoje čak 60 miliona evra! Takav transfer bi ušao u 50 najvećih svih vremena, ali i među nekoliko najvećih kada se radi o defanzivcima.

Poređenja radi, mančester junajted je Harija Megvajera platio 87 miliona evra, dok je Virdžil van Dajk obukao dres Liverpula za 84.5 miliona. Za količinu novca koja se sada pominje Liverpul je dobio Nabija Keitu, Real Madrid, Luku Jovića, totenhem Tangaja Ndombelea, a Monako Radamela Falkao.

Ekipa Čelsija na štoperskoj poziciji ima samo četvoricu igrača. Neretko je to mesto pokrivao i Cezar Aspilikueta, ali su oni klasični centralni defanzivci samo Ridiger, Zuma, Kristensen i Tomori. Defanzivac Brajtona, koji ima 28 godina, pojačao bi konkurenciju na toj poziciji.

Dank je visok 192 centimetra i podjednako se dobro snalazi u formacijama sa četiri i pet defanzivaca. Tokom ove sezone je igrao u oba sistema, a odigrao je oba prvenstvena meča protiv Lampardovog tima. Na jednom je Brajton poražen, a na drugom su izvukli bod, nakon njegove asistencije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC