• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pankov: Penal u derbiju? To bi mi bila poslastica!

Autor Jovan Terzić

"Prva četiri kola prolećnog dela su prekretnica, već tada možemo doći do toga da kažemo da smo prvaci", smatra štoper Crvene zvezde.

 Pankov: Penal u derbiju? To bi mi bila poslastica! Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Turske/

Penal serija, jedna od najuzbudljivijih u istoriji kluba, pomogla je fudbalerima Crvene zvezde letos da eliminišu Kopenhagen u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i treću godinu zaredom obezbede grupnu fazu UEFA takmičenja, ali je i promašen penal Tomanea u Atini uticao da crveno-beli ispadnu iz Lige šampiona, pošto je Olimpijakos u poslednjim trenucima stigao do gola za 1:0 i neophodnu pobedu za ostanak na međunarodnoj sceni.

Možda će vas zanimati

Činjenica je da penali ove sezone izazivaju strepnju među navijačima crveno-belih, jer ekipa nema pouzdanog izvođača, niti redovnog, jer su se menjali Marin, Boaći, Ben, Pavkov i Tomane. 

U maratonskoj triler seriji u Danskoj, uz sjajnog golmana Milana Borjana, samopouzdanjem i preciznošću istakao se Radovan Pankov.

Mladi štoper bio je dvostruki strelac sa bele tačke, a navijače je "kupio" insistiranjem da on započne drugi krug i šutira u trenucima kada se "lomi" pitanje pobednika. Iako bez mnogo iskustva igranja tako bitnih utakmica, Pankov je zgrabio loptu, zaputio se ga golu i sigurno šutirao. 

Upravo su penali bili jedna od tema razgovara sa Zvezdinim fudbalerom u turskoj Antaliji, gde se crveno-beli pripremaju za drugi deo sezone. Povom je bio promašaj Ričmonda Boaćija sa bele tačke dan ranije, protiv Arke u prijateljskoj utakmici, koju je beogradski klub, ipak, dobio 3:2 jer je Aleksa Vukanović bio najbrži da odbitak pretvori u gol.

"Kobi Brajant među 10 najvećih sportista svih vremena"

Tužna vest o pogibiji Kobija Brajanta rastužila je Zvezdine fudbalere na pripremama u Turskoj. "Doživeo sam to jako lično, kao da mi je neko blizak. On je među 10 najvećih sportista svih vremena, trebalo je da lepo proživi sportsku penziju... Ne bi bilo glupo da se u svakoj državi proglasi Dan žalosti. Tragedija je još veća jer je poginula i njegova ćerka. Bilo smo u šoku kada smo čuli šta se desilo".

Bio je Pankov u tim trenucima na terenu i možda bolje da je on šutirao.

"Šalio sam se sa Boćkom da ću početi ja da šutiram penale. Malo u šali, ali i ozbiljno. Zašto da ne, rado bih se prihvatio u nekim situacijama. Biće kako mister Stanković odluči", svestan je Pankov.

Možda neće imati mnogo prilika, ali jednu bi posebno voleo da dobije - u "večitom derbiju" protiv Partizana.

"To bi mi bila poslastica", nema dilemu 24-godišnji defanzivac.

Ta želja mogla bi jako brzo da mu se ostvari. Duel Zvezde i Partizana planiran je već za 1. mart na stadionu "Rajko Mitić". Prethodno će crveno-beli igrati protiv Čukaričkog, Vojvodine i Inđije.

"Rano je da se priča o derbiju, ali je tačno da ga čekam sa nestrpljenjem", priznao je Pankov, kom je jesenji poraz u Humskoj (0:2) pao toliko teško da je čak i zaplakao.

"Pokazao sam emotivnu stranu sebe, zbog nervoze. Slomilo me je kada sam video kakvu nam podršku pružaju navijači uprkos porazu. Nisam zamišljao da će tako biti u debitantskom derbiju, ali daće Bog da ih bude još mnogo. Imam u glavi određene brojke koje bih voleo da ispunim kao igrač Zvezde. Voleo bih da odigram 100 utakmica, da bude mnogo trofeja, golova... Ne možeš znati kakav ti je put suđen, ali to je nešto što bih ja voleo".

Ima Pankov i već isplaniranu proslavu eventualnog gola najvećem rivalu.

"Posvetio bih ga mom sinu Milošu i ženi Mirjani. Prvo bih ka njima pokazao, a onda bih otrčao pred severnu tribinu". 

Zvezda je na zimsku pauzu otišla sa 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, pa bi pobedom u derbiju verovatno i bilo rešeno pitanje šampiona. 

"Prva četiri kola prolećnog dela su prekretnica, već tada možemo doći do toga da kažemo da smo prvaci".

Velika prednost obezbeđena je pod komandom Vladana Milojevića, a pokušaće da je sačuva Dejan Stanković.

"Oduševnjen sam njegovim stručnim štabom i zahtevima, uneo je dosta pozitivnih novina. Nema šta, vidi se da je bio ozbiljan dasa i fudbaler. Prijaju nam priča i rad sa njim. Razgovara i sa najstarijima i sa najmlađima, svima posvećuje pažnju", istakao je Zvezdin štoper.

Zvezda je u prve dve pripremne utakmice savladala kiparski Aris 2:0 u Pafosu, a potom poljsku Arku 3:2 po dolasku u Antaliju. Sledi duel sa Vardarom u sredu (15.30, prenos na TV Arena Sport).

"Bitne su pobede i pobednički mentalitet. Zvezda je klub sa pobedničkim DNK, nismo mi bilo ko", konstatovao je Radovan Pankov.

Tokom razgovora osvrnuo se i na saradnju sa Vladanom Milojevićem, odnosno činjenicu da nije mnogo igrao u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Miloju ne zameram ništa, ali krivo mi jeste. Odigrao sam samo koji minut protiv Bajerna, ali daće Bog da uđemo ponovo u Ligu šampiona, a verujem da hoćemo, ali prvo da osvojimo titulu. Biće sve teže ulaziti u Ligu šampiona, jer UEFA sužava sito. Biće mnogo teže onima koji nisu iz 'Liga petice' da uđu u to društvo", zaključio je. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC