• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldov rekord - Juventusov poraz: Verona je hit Serije A!

Autor mondo.ba

Slavlje u Veroni, ali i Milanu i Rimu - šampion "pao" na "Bentegodiju".

 Verona - Juventus 2:1 Serija A 23. kolo Kristijano Ronaldo strijelac na 10. uzastopnom meču Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Zaslužili su!

Hrabra igra Verone nagrađena je velikim trijumfom protiv Juventusa 2:1 (0:0), iako je "stara dama" povela golom Kristijana Ronalda, koji je postao rekorder torinskog tima tako što je na desetom uzastopnom meču u Seriji A zatresao protivničku mrežu.

Već od samog starta meča, vidjelo se da hrabri tim Ivana Jurića bez respekta ulazi i u duel sa Juventusom, sa željom da seriju bez poraza u prvenstvu produži na osam utakmica.

U tome su na kraju i uspjeli.

Domaćin je krenuo agresivno, vršeći konstantan presing na odbranu rivala, a u 21. minutu malo je nedostajalo da dođe do vođstva.

Maraš Kumbula fenomenalnim udarcem zatresao je mrežu Vojčeka Šćesnog, ali su milimetri odlučivali i gol je na kraju ipak poništen zbog nedozvoljene pozicije fudbalera Verone.

Dva minuta ranije mogli su i gosti do prednosti. Daglas Kosta u 19. minutu poslije topovskog udarca pogodio je prečku, da bi Ronaldo u 36. minutu uzdrmao stativu, pa se ipak na odmor otišlo netaknutih mreža.

A u nastavku - fenomenalan meč.

Poslije deset minuta igre u drugom poluvremenu, Juventus je poveo i činilo se da Verona neće imati snage da isparira do kraja lideru prvenstva.

U 55. minutu Ronaldo je izašao jedan na jedan sa Amirom Rahmanijem, a ovakve situacije Portugalac najviše voli. Ishod - 20. gol u sezoni, te rekord, 10. uzastopna utakmica u Seriji A u kojoj je tresao protivničku mrežu, čime je oborio rekord koji je do sada držao David Trezege, koji je pogađao na devet mečeva u nizu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

U posljednjih 10 mečeva Serije A, Ronaldo je postigao čak 15 golova.

Ipak, Jurićev tim i na ovom meču pokazao je karakter.

Zasluženo, ali nakon grube greške i poigravanja Rodriga Bentankura i Miralema Pjanića, Verona je u 77. minutu stigla do izjednačenja preko Fabija Borinija, a ovaj gol dao je krila domaćinu da može do velikog preokreta.

To se i obistinilo u 86. minutu.

Leonardo Bonući igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, nakon kornera. Iako to glavni sudija Marko Gvida nije vidio, uslijedila je reakcija iz VAR sobe i dileme više nije bilo - dosuđen je penal za Veronu.

Hladan kao led bio je stari lisac Đampaolo Pacini i rutinski realizovao jedanaesterac za veliko slavlje, ne samo na stadionu "Mark’Antonio Bentegodi", nego i u Milanu i Rimu, s obzirom da će Inter i Lacio sutra imati priliku da se u potpunosti umiješaju u borbu za "skudeto".

Inter će u gradskom "Derbiju dela Madonina" od 20.56 imati šansu da se bodovno izjednači sa Juventusom, dok bi Lacio trijumfom protiv Parme stigao samo na bod od prvog mjesta.

Verona je, s druge strane, sa večerašnja tri boda zakoračila u borbu za izlazak na međunarodnu scenu.

/Hrvatski stručnjak preporodio Veronu: Sada mogu mirno da spavam/

SERIJA A - 23. KOLO:

Fiorentina - Atalanta 1:2 (1:0)
/Kjeza 32 - Zapata 49, Malinovski 72/

Torino - Sampdorija 1:3 (0:0)
/Verdi 55 - Ramirez 70, 75, Kvaljarela 78 pen/

Verona - Juventus 2:1 (0:0)
/Borini 77, Pacini 86 pen - Ronaldo 65/

U nedjelju:

SPAL - Sasuolo (12.30)
Đenova - Kaljari (15.00)
Napoli - Leće
Breša - Udineze
Parma - Lacio (18.00)
Inter - Milan (20.45)

Odigrano u petak:

Roma - Bolonja 2:3 (1:2)
/Densvil 22 ag, Mkitarjan 72 - Orsolini 16, Barou 26, 51/

TABELA: Juventus 54, Inter 51, Lacio 50, Atalanta (+1) 42, Roma (+1) 39, Verona 34, Bolonja (+1) 33, Kaljari 32, Parma 32, Milan 32, Napoli 30, Torino (+1) 27, Sasuolo 26, Fiorentina (+1) 25, Udineze 24, Sampdorija (+1) 23, Leće 19, Đenova 16, Breša 15, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC