• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olmo i Šik vratili RB Lajpcig na vrh Bundeslige, prekid u Berlinu!

Autor mondo.ba

RB Lajpcig će prenoćiti na vrhu tabele u Bundesligi čekajući ishod sutrašnjeg meča Bajerna u Kelnu. Interesantno je bilo u "Kući starog šumara", gdje su navijači Bajera izazvali prekid utakmice.

 RB Lajpcig - Verder 3:0, Bundesliga, 22. kolo Izvor: Martin Rose/Bongarts

Poslije male krize od tri utakmice bez pobjede, RB Lajpcig je u subotu upisao sva tri boda i ponovo se vratio na lidersku poziciju na tabeli Bundeslige.

RB LAJPCIG - VERDER 3:0 (2:0)

Možda će vas zanimati

Iako se tim iz Bremena nadao da će na "Red Bul Arenu" prekinuti svoju neugodnu seriju i pobjeći iznad zone ispadanja, nije mogao da izbjegne četvrti vezani, a ukupno 13. poraz ove sezone poslije kojeg je ostao "ispod crte".

RB Lajpcig je poveo u 18. minutu poslije centaršuta iz slobodnog udarca Danija Olma, loptu je na drugu stativu vratio Patrik Šik, a u nebranjenu mrežu je poslao Lukas Klosterman - 1:0.

Šik je dvadeset minuta kasnije poslije asistencije postigao i svoj šesti gol u sezoni, takođe poslije prekida.

I ovog puta, sjajno je Olmo centrirao iz kornera, a najviši u skoku, pored srpskog reprezentativca Miloša Veljkovića, bio je češki napadač i zakucao loptu pod prečku - 2:0.

Odlično se Čeh uklopio u tim Julijana Nagelsmana otkako je stigao na pozajmicu iz Rome i uz novopridošlog Španca Danija Olma iz zagrebačkog Dinama, postao je ozbiljna prijetnja za sve golmane u Bundesligi, uz prvog strijelca ekipe Tima Vernera.

Samo što su se ekipe vratile sa odmora u poluvremenu, lajpciški tim je povisio prednost zahvaljujući dubinskoj lopti sa "očima" Konrada Lajmera, koju je u pogodak pretvorio Nordi Mukijele - 3:0.

Domaćin je time ovjerio pobjedu i vratio se na "plus dva" boda u odnosu na drugoplasirani Bajern, koji u nedjelju gostuje u Kelnu.

Volfsburg je dva puta vodio u Sinshajmu, Hofenhajm je uspio da nadoknadi minus, ali je Veg Veghorst svojim trećim pogotkom donio pobjedu "vukovima" (2:3) na susretu, koji je obilježio arbitar Sjeren Storks, koji je dosudio čak tri jedanaesterca. Dva za goste i jedan za domaćina.

Istim rezultatom, Bajer je slavio u gostima kod Union Berlina (2:3), a utakmicu u "Kući starog šumara" obilježio je prekid u drugom dijelu koji su izazvali navijači "apotekara" velikom bakljadom u 64. minutu. Tim srpskog internacionalca Nevena Subotića, držao je bod sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade kada je pobjedu gostima iz Leverkuzena donio Kerim Belarabi poslije dvostrukog "duplog pasa" sa Aranguizom.

Poslije odlaska Jirgena Klinsmana sa klupe Herte, berlinski tim je stigao do pobjede na gostovanju u Paderbornu. Ekipu iz prestonice Njemačke privremeno je preuzeo Aleksander Nuri i upisao debitantski trijumf - 1:2. Tri vrijedna boda za Hertu, za koju danas nije nastupio reprezentativac Srbije Marko Grujić, osigurao je autogolom Nigerijac Džamilu Kolins.

BUNDESLIGA - 22. KOLO:

RB Lajpcig - Verder 3:0 (2:0)
/Klosterman 18, Šik 38, Mukijele 46/

Hofenhajm - Volfsburg 2:3 (1:1)
/Baumgartner 45, Kramarić 61 pen - Veghorst 18 pen, 51 pen, 71/

Augzburg - Frajburg 1:1 (1:0)
/Maks 38 - Haberer 51/

Paderborn - Herta 1:2 (0:1)
/Srbeni 51 - Bojata 10, Kunja 67/

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 2:3 (1:1)
/Gentner 7, Bulter 87 - Haverc 23, Dijabi 84, Belarabi 90+4/

Fortuna Diseldorf - Borusija Menhengladbah (18.30)

U nedjelju:

Keln - Bajern Minhen (15.30)
Majnc - Šalke (18.00)


Igrano u petak:

Borusija Dortmund - Ajntraht Frankfurt 4:0 (1:0)
/Pišček 33, Sančo 49, Holand 54, Gerero 74/


TABELA: RB Lajpcig 45, Bajern Minhen (-1) 43, Borusija Dortmund 42, Bajer Leverkuzen 40, Borusija Menhengladbah (-1) 39, Šalke (-1) 35, Hofenhajm 33, Frajburg 33, Volfsburg 31, Ajntraht Frankfurt 28, Augzburg 27, Union Berlin 26, Herta 26, Keln (-2) 23, Majnc (-1) 21, Fortuna Diseldorf (-1) 17, Verder 17, Paderborn 16.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC