• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović: Prosinečki ima dva lica, a Bajević priča otvoreno!

Autor mondo.ba

Golman Milana Asmir Begović vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon dužeg odsustva.

 Asmir Begović, zmajevi, Dušan Bajević, Robert Prosinečki Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt

U intervjuu za "Dnevni avaz", Begović je poručio da su "zmajevima" neophodan najjači sastav za susret sa Sjevernom Irskom u Zenici u baražu Lige nacija, a u slučaju pobjede i finale za plasman na EURO 2020.

"Nedavno su u posjeti bili selektor Dušan Bajević i njegovi pomoćnici. Moram priznati da mi je drago da je tako, da je selektor odlučio obilaziti igrače, razgovarati s nama otvoreno, to je najbolji način. Ja sam uvijek tu bio za reprezentaciju, ali je prošli selektor (Robert Prosinečki) pokazao dva lica. Jedno u javnosti i jedno u razgovoru sa mnom, a to nisam zaslužio", rekao je čuvar mreže "rosonera".

Možda će vas zanimati

Begović, koji je ove zime stigao na pozajmicu na "San Siro" da je plasman na Evropsko prvenstvo mora biti prioritet.

"Sada je najbitnije da zbijemo redove, da riješimo probleme i okrenemo se utakmicama baraža. Svima nam je san igrati na Evropskom prvenstvu i imamo priliku da ga sami sebi ispunimo", dodao je golman "zmajeva", koji u Milanu igra zajedno sa još jednim reprezentativcem BiH Radetom Krunićem.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

"Rade je zaista odličan momak. Plus, tu je još nekoliko igrača koji govore našim jezicima, tako da najviše vremena provodimo zajedno. Takav je i Ante Rebić, a o Zlatanu Ibrahimoviću je suvišno i govoriti. On je poseban autoritet u svlačionici i na terenu i mislim da je donio drugu dimenziju u ekipi, koja sada igra mnogo bolje u odnosu na period prije nas", zaključio je Beogić u razgovoru za sarajevski list.

Fudbalska reprezentacija BiH polufinale baraža za plasman na EURO 2020 igrat će 26. marta na stadionu ”Bilino polje” u Zenici protiv Sjeverne Irske. Ukoliko pobijedi pet dana poslije na istom stadionu, u utakmici odluke ko će biti učesnik kontinentalnog šampionata, sastaće se sa Republikom Irskom ili Slovačkom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC