• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Darjanom: Kako je Grof ispao Mister

Autor Nikola Janković

"Bilo je i neprijatnijih, realno", prokomentarisao je nakon što je ispričao kako sukob sa trenerom najpopularnijeg kluba u zemlji izgleda iz ugla sportskog novinara sa stažom hroničara.

 Sve u 16 sa Darjanom: Kako je Grof ispao Mister Izvor: MONDO

Darjana sam poznavao još od dana provedenih u Večernjim novostima, kada se ispostavilo da starije kolege pod "došao u Sport neki mali žgoljavi što lepo piše o fudbalu" misle na njega.

Kada me je po dolasku u Mondo nekoliko godina kasnije sačekala Crvena zvezda kao trenutno slobodan sektor, bila je to i dobra prilika za mlad portal da se izbori za reputaciju pouzdanog izvora u jakoj konkurenciji beogradskih redakcija.

Ispostavilo se brzo da sam najjaču konkurenciju dobio u Banetu Cvetojeviću, koji je takođe otišao iz Novosti ali do Australije (pozdrav za Baneta!) i jednako žgoljavom Darjanu Nedeljkoviću, koji će do bega na web ugasiti još nekoliko dnevnih listova i konačno prepoznati Mozzartsport kao svoju pravu kuću.

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda nije ličila na kuću sa temeljom kada je početak prvih priprema koje ću pratiti kao novinar Monda označio susret Vladimira Petrovića Pižona sa 50-ak fudbalera pod ugovorom koje je po odlasku iz kluba zaboravila plejada funkcionera pune godine radnog staža.


Osvajač Kupa šampiona iz maja 1991. srljao je početkom ove decenije u bankrot i zaustavio se na samoj ivici u junu 2014. kada je Evropa izbacila jednog od svoja dva prvaka istočno od Minhena i ugasila svetlo i ventilaciju u klubu zbog čega je promocija prvog trenera bez prava na evropske utakmice u istoriji bila održana na terasi stadiona "Rajko Mitić".

Kako se dogodilo da je prvi naslednik Nenada Lalatovića osvojio duplu krunu, a drugi tri godine zaredom puniti tribine u utakmicama sa Arsenalom, Napolijem, Pari sen Žermenom, Bajernom, Totenhemom sve do dana kada je Milan Pavkov srušio Liverpul i postao junak generacija zvezdaša.

Darjan je ove zime pratio najvećeg fudbalera svoje generacije na zimskim pripremama za prelazak na drugu stranu, u ulogu trenera početnika koji ima puno pravo da traži da mu se igrači obraćaju sa Mister.

Kakav je Grof ispao Mister kada je pred odlazak iz Zvezde u sred šampionata nasledniku Vladanu Milojeviću ostavio Gelora Kangu, a mom kolegi podrugljiv nadimak kao uspomenu na jedan od neprijatnijih razgovora koji su vođeni između novinara i trenera na adresi Ljutice Bogdana 1a.

"Bilo je i neprijatnijih, realno", prokomentarisao je Darjan nakon što je ispričao kako sukob sa trenerom najvećeg kluba u zemlji izgleda iz ugla sportskog novinara, koji je na tom putu postao svojevrstan hroničar događaja u FK Crvena zvezda.

U nedelji pred prvi "večiti sudar" dvojice gostiju Mondo fudbalskog podkasta iz prve sezone, Dejana Stankovića i Sava Miloševića, centralna tema našeg prvog zajedničkog podkasta bili su crveno-beli.

Pred pauzu za sretenjske slobodne dane pričali smo temeljno o događajima u taboru "večitog rivala", u društvu komentatora utakmica crno-belih na TV Arenasport, Ivana Radulovića  i mog kolege Vladimira Sukdolaka koji u redakciji pokriva sektor FK Partizan.

Pogledajte novi "Sve u 16" na našem YouTube kanalu...

Gost: Darjan Nedeljković (Mozzart sport): FK Crvena zvezda.
Izvor: YouTube


...ili poslušajte na SoundCloud platformi.



Komentarišite podkast #Sveu16 na društvenim mrežama i zapratite Mondo na Facebook, Instagram i Twitter platformi kako biste ostali u toku sa budućim gostima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC