• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Lige šampiona, ali ima love: Kevin de Brujne na raskrsnici

Autor Milutin Vujičić

Velika odluka pred Belgijancem.

 Kevin-de-Brujne-novi-ugovor-Mancester-siti Izvor: Guliver/Michael Regan/Getty Images)

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Kevin de Brujne mogao bi naredne dve godine da provede bez nastupa u UEFA takmičenjima ako ostane član Mančester sitija.

Razlog tome leži u činjenici da je UEFA kaznila Siti zbog malverzacija oko finansijskog fer-pleja i odredila da u sezonama 2020/21 i 2021/22 ne mogu da učestvuju u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, s tim da i dalje postoji nada da takva presuda bude ukinuta, i to na Arbitražnom sudu u Lozani.

Možda će vas zanimati

Ipak, UEFA veruje u svoje dokaze i za sada je malo verovatno da će kazna biti preinačena, što Mančester siti stavlja u veoma nezgodnu poziciju: izgubiće veliki novac, a fudbalere?


Nije nikakva tajna da je mnogim igračima san igranje u Ligi šampiona, pa će tako mnogi "građani" ovog leta biti na raskrsnici. Ostati u Mančester sitiju i sačekati da kazna prođe - ili promeniti sredinu i ne gubiti dve godine karijere bez UEFA takmičenja?

Dok bi pri prvom rešenju mogli da budu mlađi igrači poput Gabrijela Žesusa ili Fila Fodena, s druge strane za one u najboljim godinama, poput Kevina de Brujnea, to predstavlja veliko odricanje.

Sjajni Belgijanac puni ove godine 29 godina i još nije osetio "slast" trofeja Lige šampiona, a sem ako ga ne osvoji ove sezone - pred njim su dve godine u kojima neće ni pokušati da dođe do njega, naravno sem ako ne napusti "Etihad".

To je osetio i Siti, pa mediji na Ostrvu pišu da bi da njegov ostanak "kupe" novim ugovorom vrednim čak 350.000 funti nedeljno, čineći ga tako najplaćenijim igračem kluba.

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Kevin de Brujne je ponikao u Genku, da bi ga Čelsi kao dvadesetogodišnjaka doveo za osam miliona i slao na pozajmice u Verder. Igrao je sjajno potom u Volfsburgu, a od 2015. godine je član Sitija.

Aktuelni ugovor nije mnogo "slabiji" od toga, ali pre svega jer je imao mnogobrojne klauzule koje se tiču evropskih takmičenja, tako da bi u narednoj godini - zaradio svakako dosta manje. Videćemo da li je ovo dovoljno da ga ubede da do 31. godine ne igra u Ligi šampiona...

Ako odluči da ode - sigurno da postoje bogati klubovi koji su spremni da dovedu igrača koji ove sezone ima devet golova i 20 asistencija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC