• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karasijevo sećanje i poređenje: Korona je podlija od velikih boginja

Autor Jovan Terzić

Veteran Crvene zvezde o tome kako je bilo '70-ih i kako se nosi sa trenutnom situacijom.

 Stanislav Karasi Korona je podlija od velikih boginja Izvor: MN PRESS

Svima je teško danas zbog obaveznog kućnog karantina i zabranje izlaska na ulicu od 17 od 05 časova usled pandemije korona virusa, a - nažalost - ima onih kojima nije prvi put da se sureću sa ovakvom situacijom i širenjem opasne bolesti. 

Početkom sedamdesetih godina prošlog veka, svet je bio u panici od velikih boginja. 

Možda će vas zanimati

Seća se tog vremena bivši fudbaler Crvene zvezde, 73-godišnji Stanislav Karasi.

"Bilo je strašno i tada, ljudi su umirali i to opet oni stari, sa slabijim imunitetom. Sećam se kako su bili smešteni u Gradskoj bolnici na Zvezdari, imali su i zaseban ulaz. Međutim, boginje su bile vidljive, a ovaj korona virus je podliji, mnogo je duža inkubacija, ne moraš da imaš simptome niti da oboliš a možeš da ga preneseš. I opet napada starije i bolesne kao i variola vera".

Podsetio je nekadašnji golgeter da je i tada fudbalsko prvenstvo bilo u prekidu. Pauza je trajala više od mesec dana, a videćemo koliko će ovaj put. Sigurno je - duže nego te 1972. godine. 

Izvor: MONDO/J. Terzić

"Igrači danas treniraju kod kuće, što je daleko od pravog rada i trebaće im mnogo više da se vrate u formu. Mi smo te 1972. ipak trenirali normalno. Sećam se da je pred tu prvu utakmicu pred nastavak prvenstva bilo mnogo publike čak i na treningu. Pobedili smo Vojvodinu 2:0, postigao sam oba gola i po tome i pamtim taj prvi susret posle epidemije", ispričao je "čika Stane" za klupski sajt.

Danas je obavezna samoizolacija, a osobama starijim od 65 godina zabranjen je izlazak na ulicu, osim u terminima kada mogu do prodavnica i apoteka.

"Nedostaje mi šetnja, a srećom imam parče dvorišta u kući pa napravim neki krug. Veoma sam disciplinovan, poštujem sve mere koje je propisala naša Vlada, sa unukom i mojom porodicom se samo čujem i vidim kroz prozor iako živimo u istoj kući. Oni imaju zaseban ulaz, odvojili smo se jer je ostanak u kući bez mnogo kontaka najbolje rešenje za suzbijanje ove pandemije. Donese nam ono što je potrebno do ulaza i toliko", kaže Karasi.

Veterani Crvene zvezde su napravili svoju Viber grupu, pa ima svakodnevnu komunikaciju sa prijateljima.

"Čujemo se, pitamo se za zdravlje, što je nekako normalno jer smo se skoro svakodnevno i viđali. Ostatak vremena provodimo u čitanju, gledanju filmova. Nema nam druge, moramo da ostanemo kod kuće, budemo disciplinovani, pojačamo huigijenu i da čekamo da se ovi divni lekari izbore sa pandemijom. Preživeli smo mi u Srbiji svašta, preživećemo i ovo, siguran sam", ističe bivši golgeter. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC