• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Bajerna: Jedini način da završimo sezonu su "utakmice s duhovima"

Autor mondo.ba

Hansi Flik, šef struke Bavaraca, smatra da jedini način da se završi fudbalska sezona su mečevi iza zatvorenih vrata.

 Hansi Flik: Jedini način da završimo sezonu  su mečevi iza zatvorenih vrata Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst/Bongarts

Kao i milioni ljudi širom svijeta, igrači i trenerski kadar Bajerna ponašaju se u skladu sa novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa. Lideri Bundeslige treniraju putem video poziva, a igrači prolaze kroz svoje kondicione vježbe u vrtovima i potkrovljima, a ne na poligonu.

"U početku se činilo da to ne odgovara stvarnosti", rekao je trener Flik za njemačku novinsku agenciju DPA. "Zajedno smo gotovo svakodnevno, ali samo u sajber svijetu".

Možda će vas zanimati

Iako se nekoliko bundesligaških klubova, poput Volfzburga i Augzburga, vratilo na konvencionalniji proces treninga, savjet DFL-a (njemačke lige) je da to ne čine prije 5. aprila, što je i plan Bajerna.

"Na Bajern se gleda drugačije. Bilo bi dobro da smo uzorni".

Bajern je posljednji susret odigrao 8. marta, a potom su utakmice Bundeslige i Lige šampiona protiv Čelsija odgođene. Čak i ukoliko se koronavirus zaustavi, početkom maja je najranije da se fudbal na najvišem nivou može nastaviti.

"Vjerujem da će se sezona nastaviti. Razmišljam pozitivno. Mislim da svi shvataju da su 'utakmice s duhovima' (bez publike) jedini način da se završi sezona", dodao je 55-godišnji trener minhenskog kluba.

To će svakako biti razočaravajuća vijest za sve navijače u Njemačkoj, koji se nadaju da će uskoro gledati svoje ljubimce na terenu, mada zapravo niko ne zna kada će to biti moguće.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC