• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Fergijevim "fenom" su se upoznali svi, samo njih četvoricu nije dirao!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Njegovo "ribanje" fudbalera je do danas ostalo nadaleko čuveno, ali ove igrače je ipak poštedeo...

 Ser-Aleks-Ferguson-nikada-nije-izribao-cetiri-igraca-Kantona-Ronaldo-Kin-i-Robson-Fergusonov-fen Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Ser Aleks Ferguson je poznat po mnogo čemu u svetu fudbala, ali jedna od mnogima omiljenih stvari kod legendarnog menadžera Mančester junajteda je njegov čuveni "fen".

Tako to bar nazivaju Englezi, a radi se o tretmanu u kojem Ferguson urla na svog igrača iz vrlo neposredne blizine toliko jako da "pravi efekat fena" kada igrač zasluži takvo "ribanje".

Možda će vas zanimati

I u Englesko je još poznatije da gotovo i da nema tog igrača Mančester junajteda koji nije dobio "tretmanom fenom" bar jednom od strane iskusnog Škota.

Nije bitno kolike su megazvezde igrači bili, kada nešto ne urade kako treba, Ferguson bi se postarao da to zapamte svojim specifičnom metodom. Dejvid Bekam, Vejn Runi, Patris Evra, Rud van Nistelroj, nije uopšte važno, svi su mogli da dobiju "fen" u lice.

Ipak, Rajan Gigs sada otkriva da su postojala četvorica igrača za koje tvrdi da su ipak bili pošteđeni.

"Postojala su tri ili četiri igrača na koje nikada nije tako reagovao. Kantona je bio jedan od njih, Brajan Robson, Roj Kin i Kristijano Ronaldo. Svi oni su na svoj način bili igrači koji mogu da sami donesu pobedu."

Ferguson je očito bio svestan da ne treba baš sa svim igračima imati identičan odnos, a i Patris Evra je nedavno imao zanimljivu anegdotu o ser Aleksu. Gigs objašnjava Fergusonov način razmišljanja.

Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS, Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

"Oni su radili sve najbolje na terenu i zato on nikada nije osetio potrebu da to radi. Erik Kantona, na primer, je imao utakmice kada ne bi uradio ništa. Ne bi postigao gol, ne bi trčao kao Tevez ili Runi, ne bi ništa napravio. Ali Ferguson je znao da će mu on pre ili kasnije mnogo doneti"; kaže Gigs.

"Bili bismo u svlačionici i razmišljajući kako će Ferguson sada da napadne Erika jer ništa nije uradio na meču. Ali nije. Sledeće nedelje bi Kantona ili postigao gol za pobedu ili napravio neki magičan potez i nije bilo potrebe. Fergi je znao kako da se nosi sa velikim imenima dok god su oni uspevali da naprave razliku na terenu", zaključio je Rajan Gigs.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC