• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traume fudbalera Junajteda: Ponižavali su me, govorili da sam ružan!

Autor Milutin Vujičić

"Sećam se da su mi govorili da sam ružan i da mi štrče zubi", ispričao je Čedvik.

 Luk-Cedvik-trauma-zbog-ruznih-komentara-o-izgledu Izvor: Guliver/ Jamie McDonald/Getty Images

Engleski fudbaler Luk Čedvik ponikao je u akademiji Mančester junajteda, bio šampion Premijer lige sa ovim klubom 2001. godine, ali zbog toga što nije bio naročito sjajan igrač - obično ćete ga pronaći na listama onih najgorih koji su nosili dres "crvenih đavola".

Uz to, Internet je prepun tekstova o "najružnijim fudbalerima svih vremena", pa se i tako često spominje ime Luka Čedvika koji uopšte nije srećan zbog toga.

Možda će vas zanimati

Penzionisani vezista, kome je sada 39 godina, otvorio se na ovu temu u razgovoru za "Sport Bibble" i rekao da mu uopšte nije bilo lako zbog ovog maltretiranja u igračkim danima, pa da su ga čak ponižavali i navijači klubova za koje je igrao.

"Maltretirali su me samo zbog mog izgleda. Bilo je teško, imao sam loše mišljenje o sebi zbog toga...", rekao je Čedvik i rekao da su ga navijači vređali i na putu do svlačionice.

Uticalo je to negativno na Čedvikovo mentalno zdravlje, pa mu nije bilo lako da se snađe u takvom svetu gde je njegov izgled bio često komentarisan.

"Sećam se da su mi govorili da sam ružan i da mi štrče zubi. Osećao sam kao da mi se ceo svet smeje zbog toga i da pričaju o meni...", kazao je Čedvik i dodao da je bio anskiozan i osećao se osramoćeno dok je igrao za Mančester junajted.

"Bio sam tih momak, nisam mogo pričao, išao sam samo na treninge... Kako sam odrastao naučio sam kako da se nosim sa time, ali sam ostao stidljiv".

Čedvik je posle dosta pozajmica otišao iz Junajteda u Vest Hem, dok je igrao i za Stou, Norič, MK Dons, Kembridž, Soham Taun...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC