• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak kraja Liga kupa u Engleskoj: Najbolji neće da igraju!

Autor Milutin Vujičić

Pandemija korona virusa uticala je i na ovo...

 Da-li-se-gasi-Liga-kup-nece-igrati-najbolji-klubovi-Premijer-lige Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Već godinama u Engleskoj postoje fudbaleri i treneri koji zagovaraju "ukidanje" drugog po važnosti kup takmičenja, a možda im se poslije korona virusa ispuni želja.

Liga kup, odnosno Karabao kup, trenutno se nalazi pod znakom pitanja zbog zgusnutog kalendara iduće sezone, pa "Tajms" prenosi da će sedam najboljeplasiranih timova Premijer lige odustati od učešća u ovom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Razlog je što bi pored obaveza u prvenstvu igrali i u Evropi, dok bi se takmičili i u FA Kupu, pa je jasna računica da u "skraćenoj" sezoni to gotovo neizvodivo i sa one sa dužom klupom.

Pokušavaju u Engleskoj da pronađu pravo rješenje, a u ovom trenutku se čini da će morati da prihvate odluku najboljih klubova Premijer lige, dok je druga opcija da se potpuno odustane od Liga kupa za narednu sezonu.

Treća opcija je da najbolji timovi Premijer lige u Liga kupu izvode "mlade igrače", kao što je to Liverpul uradio prošlog decembra protiv Aston Vile, pa doživuo težak poraz.

Naravno, postoje kritičari koji ne žele da se ugasi 60 godina dugo takmičenje, ali će možda to biti neminovnost kako bi klubovi iz Premijer lige bili "svježiji" u Evropi, pošto već godinama trpe u odnosu na Špance, Italijane, Nijemce...

Posljednji osvajač Liga kupa je Mančester siti, a najuspješniji u istoriji je Liverpul sa osam. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC