• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha je protiv Juvea igračima zamerio samo jednu stvar

Autori Beta Autori Mirjana Šegan

Bolonja je izgubila od aktuelnog šampiona Italije, a srpski trener ukazao je svom timu u čemu su morali da budu bolji

 Siniša Mihajlović je protiv Juventusa igračima zamerio samo jednu stvar Izvor: Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Ekipa Bolonje pretrpela je poraz na svom terenu od Juventusa u 27. kolu Serije A rezultatom 2:0.

Trener domaćeg tima Siniša Mihajlović zamerio je svojoj ekipi samo na jednoj stvari u tom meču - rekao je da su njegovi igrači morali da budu hrabriji, da više rizikuju.

Možda će vas zanimati

Bolonji je to bio prvi meč posle pauze zbog pandemije korona virusa, dok je Juventus pre toga odigrao dve utakmice u Kupu.


"Konačno smo mogli da igramo fudbal, čak iako smo izgubili. Znali smo da će Juve doći izuzetno motivisan, jer je gotovo nemoguće da oni lošije odigraju tri uzastopne utakmice. Nažalost, bilo nam je mnogo teže posle penala. Pokušali smo da zapretimo kada su oni usporili u poslednjih 20 minuta, ali nismo bili opasni kao što sam želeo", rekao je Mihajlović za "Skaj Italija".

"Moji igrači su igrali kako su morali da igraju, u ovim okolnostima. Nedostajalo nam je hrabrosti, nešto kvaliteta, ali pokušali smo i znali smo da će biti teško. Čak i kada grešimo i gubimo loptu, radije bih da smo hrabriji i da više rizikujemo. Sa takvim mentalitetom smo prošle sezone obezbedili opstanak i takav mentalitet želim da vidim. Znam da je rizik ubedljiviji poraz, ali kada vodimo protiv ekipe našeg nivoa, možemo da je pregazimo. Uvek ćemo primiti gol protiv ovih velikih klubova, ali bismo mogli i da pokušamo da ih ugrozimo", dodao je srpski trener.

Penal je dosuđen posle upotrebe VAR tehnologije i starta Stefana Densvila na Matejsom de Ligtom. Gol je postigao Kristijano Ronaldo, a pobedu je ozbedio Paulo Dibala lepim pogotkom u 36. minutu.

"Uvek ima guranja i igrači se vuku. Šteta je što sam morao da čekam da Juve pronađe sudiju koji takve stvari ozbiljno shvata, pošto smo u poslednje vreme videli suviše takvih stvari", naveo je Mihajlović i dodao da više očekuje od igrača koji ulaze u igru sa klupe.

Srpski trener posle meča pričao je i o najvećoj borbi u životu nakon što mu je prošlog jula dijagnostikovana akutna leukemija.

"Strah je prirodna stvar, ali važno je biti jači od straha, da ga gurneš i da nastaviš dalje. Takav je moj stav prema životu. Kada čovek poznaje sebe, može da se suoči sa katastrofom i bude spreman da ponovo ustane. Lekari su obavili sjajan posao, na sreću ja sam bio u dobroj fizičkoj formi, nikada nisam prestao da treniram i imao sam snažan mentalitet koji mi je pomogao da to prebrodim".

Ne krije da ga je bolest promenila.

"Uz ovu bolest, naučio sam umetnost strpljenja, a to mi nije bila jača strana. Te normalne svakodnevne stvari koje praktično ranije nisam primećivao, postale su posebne. Sada sve osećam sa više inteziteta, radost i ljutnju", naveo je Mihajlović.

Bolonja je trenutno deseta na tabeli Serije A sa 34 osvojena boda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC