• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov štoper već ZNA sve o Srbiji: Usputna stanica, idem dalje!

Autor Dušan Ninković

Defanzivac koji je ponikao u akademiji Samjuela Etoa, a zatim igrao i za mlađe kategorije Barselone, pojačava crno-bijele.

 Maki Banjak - Partizan usputna stanica idem dalje u karijeri Izvor: MN PRESS

Partizan ostaje bez Strahinje Pavlovića, koji odlazi u Monako, a ugovor sa srpskim vicešampionom je produžio Bojan Ostojić. Njemu će društvo u posljednjoj liniji praviti Maki Banjak.

Momak iz Kameruna ima ''fudbalski'' pedigre, a očekuje se da defanzivi Partizana donese mnogo. Bio je veoma dobar u Olimpiji, odakle dolazi u Beograd.

Možda će vas zanimati

 Momak koji je u Ljubljani pronašao sebe već zna šta ga čeka u srpskom fudbalu. Intervju za medije iz Kameruna otkrio je da je njegov mlađi brat igrao u našoj Superligi.

Prelazak u Partizan je iskorak u vašoj karijeri, upitali su ga novinari, a on je imao spreman odgovor.

''Moj mlađi brat je proveo pet godina u srpskim klubovima. Objasnio mi je da je nivo fudbala bolji nego u Sloveniji. Takođe, rekao mi je da se više igra na snagu. Vidim da Srbi žive za fudbal, gledao sam to na derbiju prije nekoliko dana. Atmosfera je bila odlična, pomislio sam kako želim da igram baš tu, pred tim navijačima'', rekao je novi štoper crno-bijelih.

Ove informacije je Maki Banjak dobio od Mišel Vailanta, nekadašnjeg fudbalera Napretka iz Kruševca, Trajala i Mladosti iz Lučana. Bivši mladi reprezentativac Kameruna je igrao na poziciji špica, a pored Srbije nije imao zapaženu karijeru.

To nije slučaj sa Banjakom, koji očekuje da mu Srbija bude usputna stanica.

''Ne idem u Srbiju da bih se predugo zadržao. Korak po korak, ali imam visoke ciljeve. Znam da mogu da igram na top nivou, žrtvovao sam mnogo da bih uspio u karijeri. Sve će biti dobro, ali neće biti lako'', rekao je Banjak.

Partizanovo interesovanje za defanzivca postoji već nekoliko prelaznih rokova, a ovog ljeta će se konačno poklopiti kockice.

''Više od godinu dana su me pratili. Nisam mogao odmah da promijenim klub, ali su bili strpljivi. Navijači me opsjedaju porukama od kako je objavljeno da sam napravio transfer. To su male stvari koje te tjeraju da bude sve bolji'', rekao je Kamerunac.

Tokom opširnog intervjua u kom je pričao o svim dosadašnjim delovima svoje karijere Maki Banjak je pričao i o tome kako će na svaki meč izaći da bi zadovoljio zahtjeve navijača, iako je svestan da ne može uvijek da se pobijedi. To bi trebalo da bude dovoljno da kupi naklonost Partizanove publike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC