• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj 500 evra, FSS odgovara fudbalerima: To nije poniženje, ljudi!

Autor Milutin Vujičić

Fudbalski savez Srbije brzo se oglasio...

 500-evra-za-fudbalere-strajk-FSS-odgovor-Vladimir-Matijasevic-Mirko-Poledica Izvor: MN PRESS

Na sastanku Izvršnog odbora FSS na Kopaoniku, održanom u utorak, odlučeno je da fudbalerima koji su štrajkovali zbog neisplaćenih zarada bude isplaćeno 500 evra.

U pitanju su igrači Borca iz Čačka, Donjeg Srema i Jagodine, koji i dalje čekaju na neizmirene obaveze svojih nekadašnjih klubova, a koji su posle ove odluke FSS saopštili da je to za njih "poniženje" i da će novac donirati u humanitarne svrhe.

Možda će vas zanimati

Brzo se to pročulo do Saveza, pa je reagovao sportski direktor Vladimir Matijašević.

U odgovoru objavljenom na sajtu FSS, a koje prenosimo u celosti, Matijašević je rekao da je sve unapred bilo dogovoreno sa predsednikom Sindikata "Nezavisnost" Mirkom Poledicom, pa mu nije jasno zbog čega se odjednom priča o poniženju.

"Povodom saopštenja bivših igrača koji su se oglasili preko Sindikata fudbalera “Nezavisnost” osećam ličnu i profesionalnu potrebu da objasnim određene stvari.

Lično sam ja, Vladimir Matijašević, nekadašnji profesionalni fudbaler, zatim i funkcioner u više klubova, trenutno angažovan na mestu sportskog direktora FS Srbije, razgovarao nedavno sa predsednikom Sindikata “Nezavisnost” Mirkom Poledicom i predočio da predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza ima ideju da sa određenom donacijom od po 500 evra jednokratno, pomogne bivšim igračima koji imaju problema sa potraživanjima.

Poledica mi je rekao da je to dobra ideja i imam pismenu prepisku sa njim o tome. Dogovor je bio da se sa idejom ne izlazi u javnost dok je ne odobri Skupština FS Srbije, što se posle jučerašnje sednice i dogodilo.

Dakle, da budem jasan, nije FS Srbije želeo da bilo koga ponižava, niti da stavlja bilo kog igrača u neprijatan položaj. Ako smo od gospodina Poledice kao prvog čoveka Sindikata “Nezavisnost”, koji se bori za prava ovih fudbalera, dobili pozitivno mišljenje, smatrali smo da ne postoji razlog da ne učinimo koliko možemo u ovom momentu. Niko iz FS Srbije ni jednog momenta nikog nije hteo da ponizi ili da učini bilo šta što bi situaciju u kojoj se ti igrači nalaze pogoršao. Naglašavam ponovo da kao bivši igrač kome su dugovali novac i kao profesionalac koji dugo radi u ozbiljnim fudbalskim sredinama vrlo sam svestan kroz to šta ti momci prolaze. Sve je bilo stvar naše dobre volje, a ne negativne namere", stoji u pismu koje je potpisao Vladimir Matijašević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC