• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvjestan početak Superlige 1. avgusta!

Autor Jovan Terzić

"Ne znam koliko je pametno da se fudbal igra u ovakvim uslovima", kaže predsjednik Medicinske komisije FSS, profesor doktor Miljko Ristić.

 Superliga-Srbije-odlaganje-korona-virus-u-Srbiji-odlaze-srpski-fudbal Izvor: MONDO - Stefan Stojanović

Korona virus i dalje "divlja" Srbijom, posebno Beogradom, a to iz dana u dan otvara nova pitanja da li bi nešto trebalo dozvoliti ili zabraniti.

Među nedavno uvedenim mjerama koje važe za prestonicu je i zabrana okupljanja više od 10 osoba u otvorenom ili zatvorenom prostoru, a uskoro bi mogle da budu uvedene i nove mjere za celoj teritoriji Srbije.

Možda će vas zanimati

To sve ima uticaj i na sport, pa je veliko pitanje hoće li fudbalska Superliga za sezonu 2020/21 zaista početi 1. avgusta kao što je planirano.

"Mislili smo da će ovo da traje najviše četiri mjeseca, ali virus korona je nešto potpuno novo i neočekivano za sve nas. Ne znam koliko je pametno da se fudbal igra u ovakvim uslovima", iskren je predsjednik Medicinske komisije FSS, profesor doktor Miljko Ristić u razgovoru za Večernje novosti.

"Svi nama poznati humani virusi traju u proseku četiri mjeseca. Ovaj virus korona je poslije četiri meseca kod nas i u pojedinim zemljama na svetu izgleda tek sada 'eksplodirao'. Ispostavilo se da nisu ugroženi samo ili najviše stariji ljudi, već i oni iz mlade populacije. Imamo trenutno u Srbiji nekoliko velikih žarišta virusa u Novom Pazaru, Beogradu, Užicu... Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima. Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport. Tužne su slike koje ovih nedjelja dolaze iz Španije, Engleske, Italije, doskoro i iz Njemačke. Tužan je pogleda na te prazne tribine", dodaje dr Ristić.

"Novosti" su kontaktirale i Zajednicu klubova Superlige i Prve lige Srbije, ali nisu dobile konkretan odgovor hoće li biti odlaganja početka sezone, koja je u najvišem rangu zakazana za 1. avgust, a u drugom za dvije nedjelje kasnije.

Ukoliko se korona virus pojavi među fudbalerima kada sezona počne, po propozicijama Superlige potrebno je da su bolesna sedmorica fudbalera da bi došlo do odlaganja utakmice, a klub je dužan da obezbijedi važeću medicinsku dokumentaciju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC