• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HULK o kom svi pričaju: Ima 105 kila, diže 200, a Klop ga zove da čestita!

Autor Milutin Vujičić

Možda vam ne djeluje kao fudbaler, ali vrlo brzo biste se pokajali za te riječi da morate da ga čuvate...

 Adebajo Akinfenva fudbaler diže 200 kila Izvor: Guliver/Nick England/Getty Images for Activision

Da kojim slučajem na ulici prođete pored Adebaja Akinfenve "u civilu" teško da biste iz sto pokušaja uspjeli da pogodite čime se bavi, pošto uopšte ne izgleda tako…

Izbacivač iz noćnog kluba? Tjelohranitelj? Radnik u obezbjeđenju? Dizač tegova? Ma jok, iako bi u svim ovim poslovima vjerovatno bio uspješan, Adebajo Akinfenva je profesionalni fudbaler, najnetipičniji primjer svoje vrste koji odolijeva već pune dvije decenije!

Možda će vas zanimati

 "Zvijer", kako glasi nadimak snažnog momka iz Londona, doduše nigerijskog porijekla, uspjeva da igra fudbal i sa više od 100 kilograma, što već zvuči kao opasan izazov.

Zvanično, kažu 105 kilograma, međutim vjerujemo da njegova kilaža dosta "oscilira" u toku sezone, posebno kada "Bajo" ne igra ili u vrijeme praznika, pošto nikada nije krio da obožava hranu, međutim dosta kalorija uspije da "preradi" odlaskom u teretanu.

Akinfenva je širok kao dvokrilni orman i važi za jednog od najjačih fudbalera na svijetu, doduše na potpuno drugačiji način od recimo Adame Traorea iz Vulverhemptona, koji je sitniji, ali mišićaviji!

Simpatični "bucko", kome su mnogi rekli da s takvom građom ne može da igra fudbal, odoleva već godinama i naredne sezone će igrati u Čempionšipu, iako je njegov životni put u jednom trenutku delovao kao da će se brzo prešaltati na neki od poslova navedenih na početku teksta...

Izvor: Guliver/Pete Norton/Getty Images

Akinfenva je karijeru počeo u Votfordu i još kao tinejdžer otišao u Litvaniju (Atlantas), postigao gol za trofej Kupa, ali i doživeo brojne neprijatnosti jer je vređan na rasnoj osnovi. Vratio se na Ostrvo i igrao redom za Bari taun, Boston junajted, Lejton orijent, Rašden i dajmonds, Donkaster, da bi polako počeo da se "diže" odllaskom u Torki - klub koji se 2004/05 takmičio u trećoj ligi Engleske.

"Bajo" je imao sjajnu sezonu, postigao 14 golova, pa je uslijedio poziv Svonsija, Milvona, a potom i Nortemptona u kom je proveo i najslađe dane karijere. U dva mandata skupio je preko 70 golova, a preko Džilingema i Vimbldona - stigao je do svog sadašnjeg kluba VIkomba.

"Bajo" od 2016. godine igra za "plavce" sa juga Engleske i već četiri sezone je standardan u timu koji uspješno vodi Garet Ejnsvort.

Akinfenva je dio istorije ovog kluba pošto je s njima ostvario dvije promocije - iz četvrte u treću ligu u ljeto 2018. godine, a potom i ove plasman u Čempionšip, rang u kome se Vikomb nikada do sada nije takmičio. Kao ni sam Akinfenva, koji najluđe dane karijere proslavlja sa 38 godina.

Izvor: Guliver/Dan Istitene/Getty Images

"Fudbalskom Hulku" je na ovom uspjehu čestitao i Jirgen Klop, koji ga je pozvao poslije pobjede nad Oksfordom na Vembliju, ali želja da zaigra za Liverpul ipak će ostati samo želja.

Akinfenva je uvijek dobro znao koji su njegovi kvaliteti i kako može da pomogne svom timu, tako da mu fokus nikada nije bio na golovima, iako ih je u dresu Vikomba postigao preko 50, nego je njegov zadatak da dobro izmuči čuvare, rveći se poput rukometnog "pivotmena".

Junak naše priče je "spor kao puž", al izato niko iz svlačionice ne smije da ga izazove u teretani, pošto može da podigne čak 200 kilograma "iz benča", mada su to stare informacije...

S obzirom na to da "ne izlazi iz teretane", vjerovatno je u međuvremenu nadmašio svoj rekord, kao što i svake godine ispisuje nove stranice fudbalske istorije, iako često djeluje kao da je potpuno zalutao u ovaj sport, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Možemo samo da kažemo, srećno defanzivcima iz Čempionšipa, neće vam biti lako!

Adebajo Akinfenva
Izvor: YouTube/ Adebayo da BEAST Akinfenwa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC