• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODVRATNO: Predsjednik saveza tjerao fudbalerke na SEKS, dobio doživotnu!

Autor Nebojša Marković

Sud u Lozani je naložio i koliku će novčanu kaznu morati da plati.

 Predsjednik saveza tjerao fudbalerke na SEKS, dobio doživotnu! Izvor: Guliver/Getty images/Naomi Baker, Naomi Baker/Getty Images Europe

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je prethodnih dana bio u centru pažnje zbog presude u slučaju Mančester sitija protiv UEFA, ali danas je donio daleko važniju odluku.

Ovaj sud je odbacio žalbu bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Azerbejdžana na doživotnu suspenziju koju je dobio zbog seksualnog zlostavljanja reprezentativki.

Možda će vas zanimati

CAS je potvrdio suspenziju i naveo da je Keramudin Karim počinio "grozna djela" nad fudbalerkama koje su ga optužile za petogodišnje seksualno zlostavljanje od 2013. godine, prenosi "Beta" pisanje "Asošiejted presa".

Preduzete su posebne bezbjednosne mjere kako bi se fudbalerke zaštitile za vrijeme svjedočenja.

"Fudbalerke su svjedočile sa bezbjednog mjesta, telefonom, korišćenjem programa za prepoznavanje glasa kako bi zaštitile identitet", navodi se u saopštenju.

Osim žalbe na suspenziju koju je odredila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), odbijena je i žalba na kaznu od 1.000.000 švajcarskih franaka. To je maksimalna kazna koju je FIFA mogla da odredi.

"Keramudin Karim je prekršio osnovna ljudska prava i nanio štetu psihičkom i fizičkom dostojanstvu i integritetu mladih fudbalerki. Svojim groznim djelima, uništio je ne samo njihove karijere, već im je i teško oštetio život", piše u saopštenju suda.

FIFA je u junu 2019. godine suspendovala Karima tokom Svjetskog prvenstva u Francuskoj, poslije istrage pokrenute na osnovu navoda žena i djevojčica u reprezentativnim selekcijama Azerbejdžana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC