• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stankovićeva poruka igračima: Ako neko ne bude "gladan" - reagovaću!

Autor Jovan Terzić

Zvezdin trener o prelaznom roku i trenutnoj formi igračkog kadra.

 Dejan-Stankovic-Crvena-zvezda-konferencija-za-medije Izvor: MN PRESS

Bliži se početak još jedne fudbalske sezone.

Superliga Srbije kreće 1. avgusta, a ubrzo potom Crvenu zvezdu čekaju i nove kvalifikacije za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Dosad su ovog ljeta dovedena dva nova igrača - Aleksandar Katai i Srđan Spiridonović, dok niko od onih koji su imali minutažu nije otišao. Upravo je to i najveći problem srpskog šampiona, jer je igrački kadar nagomilan i od odlazaka zavise i neki potencijalni dolasci.

Dejan Stanković, ipak, tvrdi da nije nezadovoljan, mada, priznaje i da nije baš sve kao što bi želio.

"Da, bio bih zadovoljan", odgovorio je Zvezdin trener kada je upitan da li bi bio zadovoljan ukoliko bi mu ostao trenutni igrački kadar.

Međutim, brzo se dopunio.

"Da budem iskren, djelimično zadovoljan. 80 odsto. To vam kažem jer sam pošten".

Iako je činjenica da Zvezdini napadači prošle sezone nisu bili u očekivanoj formi, a i u prve dvije pripremne utakmice oni koji su igrali nisu popravili utisak, Stanković vjeruje u bolje dane.

"Ne zabrinjava me forma špiceva, jer znam šta radimo i šta smo sve prešli od 11. jula do sada. Odigrali smo već dvije utakmice, prekosutra nas očekuje treća (u subotu protiv Napretka, prim.aut). Već sada mogu da vam kažem da ne očekujete nešto spektakularno, jer znam kako rade igrači, a rade mnogo i pošteno. Zato noge ne mogu da budu lagane. Ja znam šta radim i kako momci to sprovode na treningu. I zadovoljan sam. Ne brine me uopšte da li će utakmica izgledati fenomenalno za oko, već hoću da se ispuni norma, da igrači istrče koliko se od njih traži".

Već mjesecima se među navijačima priča o tome da je Zvezdinom timu potrebna "svježa krv" jer postoji prezasićenje pojedinih igrača, a evo šta Stanković kaže o tome:

"Ne vjerujem. Dosta radimo na tome. Možda ima istine, ali ja sam gladan i gledam da moju glad prenesem na igrače. Zajedno sa stručnim štabom i klubom. Zvezda je klub u kom moraš da imaš uspjehe. Ako osjetim da je neko prezasićen, reagovaću i to sa užitkom. U ovom trenutku to ne osjećam", naglasio je i potom zatražio od štopera Nemanje Milunovića da kao igrač iznese svoje viđenje.

"Složio bih se sa misterom. Ko ga poznaje zna da svoju energiju prenosi na igrače. I cijeli stručni štab je maksimalno uz nas, imamo njihovu podršku i mislim da igrači vrijedno rade i da su željni pobjeda", rekao je Milunović. 

Na ovu temu osvrnuo se i sportski direktor, Mitar Mrkela, koji je takođe bio prisutan na konferenciji za medije u Staroj Pazovi, gdje crveno-bijeli privode kraju pripreme.

"Stvari u fudbalu se mijenjaju, neki igrači idu na gore, neki padaju. Mi na ovim pozicijama smo dužni da procijenimo kada se neka pozicija ne slaže sa očekivanjima i da reagujemo".

Zvezda će pokušati da se treći put uzastopno plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali postoji i mišljenje da bi crveno-belima više odgovaralo ponovno učešće u Ligi Evrope, u kojoj su prije tri godine pod komandom Vladana Milojevića uspjeli da prezime i stignu do šesnaestine finala.

"Kada smo se okupili i počeli pripreme rekao sam da Zvezda ne bira. Ne možeš reći da nećeš igrati Ligu šampiona nego Ligu Evrope. Ideš da uzmeš maksimum. Ja bih bio zadovoljan Evropom, idemo ka tome, ali dosta toga mora da se složi. Žrijeb, da li ćeš igrati sa publikom ili bez publike... Sreća je bila ozbiljan faktor u nekim ranijim utakmicama, ja priželjkujem 10 odsto te sreće. Bio bih prezadovoljan", rekao je Stanković.

Tokom konferencija bilo je i osvrta na konkretna imena.

Mrkela je potvrdio da je propao transfer Matea Garsije u argentinski Rasing, a govorio je i o Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu.

"Garsija je ovdje sa nama u Pazovi. Imali smo ponudu iz Argentine, bili smo zadovoljni njom, ali je on odlučio da ne napušta Evropu i tu je na treninzima. Boaći polako ulazi u trenažni proces, priključiće se ekipi za šest-sedam dana. Pavkov i dalje ima zabranu udaranja lopte glavom, ali tu je i trenira oprezno".

"Ako ih prodamo u redu, ako ne - računaćemo na njih", dodao je sportski direktor crveno-bijelih.

Demantovano je da Zvezda traži lijevog beka kao zamenu za Milana Rodića.

"Zvezda ne traži lijevog beka. Naš skauting radi tokom cijele godine da bismo imali spremnu reakciju u slučaju da zatreba igrač na nekoj poziciji", naveo je Mrkela, a nadovezao se Stanković:

"To je normalno da se piše da neko ide ili dolazi, ali samo da vas pitam ako smo vratili Hajdina, da li je normalno da tražimo lijevog beka? Nije... Ali, dug je prelazni rok i svašta će se pisati. Mi smo totalno mirni, imamo jasne slike i priču 'šta ako'. Ništa ne radimo unaprijed, nego planski. Tek je počeo prelazni rok, znam kako je u Italiji, tamo je sve mirno i normalno je da i ovdje bude neko zatišje".

Otkrio je, ipak, Mrkela da bi Zvezdu ovog ljeta mogao da napusti Miliš Degenek.

"Ima ponuda za Degeneka, još uvijek to nije zvanična ponuda, ali se jedan veliki klub javio za njega".

Stanković je pohvalio novajlije Kataija i Spiridonovića, a kazao je i da ima velika očekivanja od oporavljenog Sanoga.

"Sanogo je ozbiljno pojačanje Crvene zvezde. Znam da sam dobio i malkice kritika zašto ga nisam ranije stavio da igra, ali to je bilo baš da bih ga sačuvao za ovo što slijedi. Vraća se u ritam treninga i utakmica i ja sam stvarno zadovoljan. Ima iskustvo, dobro stoji na terenu, lider je na terenu i igrač je kakav treba Crvenoj zvezdi. Vjerujem da može da odgovori zahtjevima".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC