• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Nemačkoj bojkotuju Lajpcig! Neće ih pratiti čak ni u polufinalu Lige šampiona!

Autor Dušan Ninković

Pa što sad tako, napravili su najveći rezultat u klupskoj istoriji?

 U Nemačkoj bojkotuju Lajpcig! Neće ih pratiti čak ni u polufinalu Lige šampiona! Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Popularni fudbalski magazin iz Nemačke 11Freunde saopštio je da će bojkotovati meč koji Red Bul Lajpcig treba da odigra u polufinalu Lige šampiona.

Ta utakmica, najbitnija u klupskoj istoriji, veliki je događaj za nemački fudbal, ali mediji u toj zemlji nisu baš oduševljeni svime što tim iz Lajpciga radi.

Možda će vas zanimati

Tako je list 11 Freunde stao na stranu kritičara Red Bula koji, pre svega na stadionima, iskazuju nezadovoljstvo potezima Lajpciga. Oni ovu ekipu ne gledaju kao fudbalski klub već kao kompaniju kojoj je bitno samo da plasira svoje proizvode i tako ostvaruje profit. Smatraju da to ubija drža fudbala.

U kratkom soapštenju ovog lista navode se razlozi.

''RB Lajpcig je u polufinalu Lige šampiona. Normalno, mi treba da ispratimo tu utakmicu. Ali, oni nisu normalan fudbalski klub. Čak i ako bi mnogi zaboravili to, nisu'', navodi 11Freunde i dodaje:

''Još jednom smo odlučili da ih ovako tretiramo. Ne želimo da prestavimo kao normalno to što oni rade. SSv Markranstat je bio tim iz pete lige pre nego što je u njega ušao ogroman kapital.''

Red Bul Lajpcig je tada preuzeo identitet niželigaša, a od 2016. godine je konačno u Bundesligi, što je bio dugogodišnji cilj. Pored glavne ekipe u Lajpcigu, nekoliko njihovih ekipa, među kojima i Salcburg, se takmiče na najvišim nivoima, istovremeno stvarajući igrače.

''Ne postoji ništa romantično u načinu na koji su oni stvoreni'', je poslednja rečenica u ovom veoma oštrom saopštenju koje će sigurno izazvati mnogo bure u Evropi.

Maks Dinkelaker, potpisnik ovih redova, istakao je da je Lajpcig kao trećeligaš trošio milionske sume na fudbalere (Poulsen), a kao drugoligaš uzimao igrača (Forsberg), kog su tražili najbolji timovi Evrope. On smatra da je taj rast Lajpciga izgleda kao dete koje igra video igricu, ali u njoj vara!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC