• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras je finale: 10 godina od "one" noći u Madridu, Inter opet igra za evropski trofej!

Autor Mladen Šolak

Ulog je pehar!

 Sevilja-Inter-finale-Lige-Evrope-UZIVO-livestream-tv-prenos-Arena-sport. Izvor: Guliver, Michael Steele/Getty Images Europe

Više od 10 godina navijači Intera čekali su da njihov tim igra veliko, evropsko finale i konačno su dočekali.

Minula decenija ni izbliza nije prošla uspešno kako im se učinilo da će biti kada su Žoze Murinjo, Dijego Milito Dejan Stanković i ekipa u maju 2010. na "Santjago Bernabeuu" osvojili Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Umesto godina dominacije, usledile su godine pada, na momente i strmoglavog, tokom kojih su "nerazuri" osvojili samo Kup Italije 2011. i ništa više. Čak je i u Ligi šampiona napravio pauzu od 2012. do 2018.

Zbog toga večerašnje finale protiv Sevilje (21 čas, TV Arena sport) svakako nosi veću težinu navijačima, ekipi i klubu Antonija Kontea nego Andalužanima, koji su od 2006. do danas u proseku osvajali Ligu Evrope na svake tri godine,

Sevilja u svojim vitrinama već ima rekordnih pet trofeja drugog po snazi takmičenja (2006, 2007, 2014, 2015. i 2016), a večeras želi i šestu, na oproštaju legende Evera Banege (32) pred selidbu u Saudijsku Arabiju.

Glasajte u anketi, ko će pobediti u finalu?

Anketa

Ko će osvojiti Ligu Evrope?

  • Sevilja

    0% (0)

  • Inter

    100% (6)

Ko će osvojiti Ligu Evrope?

Rezultati

U prvoj sezoni pod Konteovim vođstvom, Inter je eliminisan u grupnoj fazi Lige šampiona kao treći na tabeli iza Barselone i Borusije Dortmund, a potom je u Ligi Evrope redom eliminisao Ludogorec (2:0, 2:1), Hetafe (2:0) i Bajer (2:1).

"Nerazuri" su završili sezonu kao vicešampioni, imaju osiguranu Ligu šampiona i da večeras ne pobede, a Antonio Konte je nakon poslenje utakmice i pobede protiv Atalante u gostima podigao temperaturu optužujući upravu da ne podržava dovoljno njegove igrače.

Rukovodstvo kluba, na čelu sa mladim biznismenom Stivenom Žangom, doputovalo je u Nemačku i stalo uz trenera i igrače, kao simboličan gest da će sve biti u redu i da će i sledeće sezone nastaviti zajedno. Možda i sa Lionelom Mesijem u timu?

Izvor: Tanjug/AP, Ina Fassbender/AFP POOL

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC