• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sječa favorita u drugom kolu! Ispali Seltik, Legija, Ludogorec, Dinamo se JEDVA spasio...

Autor mondo.rs

Mnoštvo iznenađenja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

 Liga šampiona kvalifikacije drugo kolo ispali Legija Ludogorec Seltik Izvor: Guliver, Mark Runnacles/Getty Images Europe

Kakvo ludo, ludo veče u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Tačno onako kako se moglo očekivati uz ovakav format takmičenja sa jednom utakmicom.

Poslije eliminacije Legije i Ludogoreca, uslijedio je najveći šok večeras – eliminisan je Seltik!

Možda će vas zanimati

 Blizu iste sudbine bio je i zagrebački Dinamo, ali je poslije boljeg izvođenja penala prošao Kluž i otišao u treće kolo.

Legiju je izbacila kiparska Omonija pobjedom od 2:0 u gostima, dok je Mitjiland, takođe u gostima, pobijedio Ludogorec 1:0.

Ipak, najveći šok večeras priredio je mađarski Ferencvaroš, koji je u Glazgovu pobijedio škotskog diva Seltik 2:1!

Škotski šampion je, naravno, dominirao, imao je 60 odsto posjeda lopte, 25 šuteva ka golu naspram četiri protivnička, izveo je sedam kornera, a Ferencvaroš samo jedan, ali – broje se samo golovi.

Već u osmom minutu, Siger je dobio dovoljno prostora i još više vremena da prihvati loptu, namjesti se i sa oko 20 metara uputi projektil sa desne strane u suprotni ugao i donese mađarskom timu ogromnu prednost.

Seltik je izjednačio preko Kristija u 54. minutu, koji je posle lepe akcije sa oko 16 metara po sredini donio izjednačenje.

Junak pobjede je bio Tokmak Nguen. Igrao se 75. minut, domaćin je pritiskao, bilo je samo pitanje trenutka kada će povesti, ali onda je odbrana nasumično ispucala loptu, koju je osvojio Norvežanin, izdržao vrlo jak duel, ostao na nogama, sačuvao prisebnost i onda praktično iz mrtvog ugla sa lijeve strane pogodio mrežu i doneo veliku radost svom timu.

Seltik punih 15 godina nije ispao u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovo će mu biti treća uzastopna godina da ne igra u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ali, kompletno kolo je bilo puno iznenađenja. Počelo je pobjedom AZ Alkmara nad Plzenjom 3:1 poslije produžetaka.

Nama dobro poznati Molde, koji je prošlog ljeta igrao i protiv Partizana i protiv Čukaričkog a sada je potencijalni rival Zvezde, pobijedio je poslije preokreta Celje.

Mitjiland je bio dobar u Razgradu i pobijedio je Ludogorec 1:0.

Dinamo Brest je pobijedio Sarajevo 2:1, a pravo iznenađenje je pobjeda kiparske Omonije nad Legijom od 2:0.

Igrao je domaćin od 56. minuta sa igračem manje, nakon isključenja Levčuka, ali se regularnih 90 minuta završilo bez golova. Onda je u produžetku Gomez iz penala donio vođstvo gostima, a potvrdio ga je Santos u 107. minutu.

Ludo je bilo i u Klužu. Dinamo je poveo, a onda u 51. minutu ostao sa desetoricom. Domaćin je promašio penal, ali je izjednačio u 64. Potom je Dinamo opet poveo, a Kluž izjednačio u trećem minutu nadoknade.

U produžecima nije bilo golova, tako da se pristupilo izvođenju penala. Kluž je imao šut u petoj seriji za pobedu, ali je golman Dominik Livaković skinuo. Golatka nije iskoristio penal za pobedu, šutirao je po sredini gola.

Dvije serije kasnije, u sedmoj, Joško Gvardiol (18) je dao za prednost Dinama, a Boli iz Kluža prebacio prečku.

Dinamo se izvukao i prošao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC