• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne ide mu u dresu Srbije: U klubu je odličan, sa reprezentacijom nema sreće!

Autor mondo.rs

Defanzivac Napolija koji može da igra kao štoper i desni bek u rperezentaciji Srbije često nije na klupskom nivou.

 Nikola Maksimović greške forma reprezentacija Srbije - klubovi Izvor: MN PRESS

Srbija je lako poražena u Rusiji, a jedan od igrača u koje su uprte oči javnosti dan nakon utakmice je Nikola Maksimović. Kako se može pročitati među komentarima gledalaca, on često izgleda kao štoper svjetske klase, sve dok ne napravi neku nevjerovatnu grešku.

Pa da li je baš tako? Kakav je Maksimovićev učinak u reprezentaciji, koliko je igrao, kako je izgledala odbrana sa njim...

Možda će vas zanimati

Svojevremeno je kao prvotimac Slobode iz Užica proglašavan za jednog od najtalentovanijih fudbalera u zemlji, što mu je i omogućilo transfer u Crvenu zvezdu, gdje ga je želio Robert Prosinečki. Uslijedili su Torino, prvo na pozajmicu, a zatim i otkup, pa Napoli, koji ga je kratko slao na pozajmicu u Spartak iz Moskve.

Čini se, odlična karijera. Ali su je obilježili neki kiksevi koji se ne praštaju na visokom nivou.

Navijači Crvene zvezde će ga zauvijek pamtiti po Bordou, a dva kiksa od sinoć će ga pratiti tokom čitave karijere u nacionalnom timu.

Fudbal, Srbija, Ukrajina
Izvor: MN PRESS

Momak iz Bajine Bašte je do sada upisao 25 nastupa za seniorsku reprezentaciju, od čega su 13 prijateljskih i 12 takmičarskih mečeva. Debitao je još davno, 2012. godine, u prijateljskom susretu protiv Francuske, kada je aktuelni svjetski šampion pobijedio 2:0.

Od tih 25 nastupa slobodno možemo odbiti tri utakmice na kojima je Maksimović ukupno odigrao 15 minuta. Protiv Rusije 2016. godine, u prijateljskom meču, odigrao je sedam minut, na narednoj utakmici je protiv austrije igrao minut, a zatim još sedam minuta protiv Ukrajine.

Reprezentacija je zabilježila remi sa Rusijom (1:1), pobedu nad Austrijom (3:2) i poraz od Ukrajine (2:0), bez sačuvane mreže u tim susretima.

Kada pogledamo preostala 22 meča, Maksimović ima učinak od sedam poraza, tri remija i 12 pobeda, što djeluje kao dobar skor. Za to su najzaslužnije kvalifikacije za Mundijal, koje je igrao pod komandom Slavoljuba Muslina.

Odigrao je pet mečeva u tom ciklusu, uz onaj jedan protiv Austrije koji nismo računali. Pored remija protiv Velsa, bio je dio pobedničkog tima u mečevima sa Gruzijom (dva puta), Moldavijom i Irskom.

Pored pobjeda nad Luksemburgom, u oba kvalifikaciona meča za EURO, to su mu jedini trijumfi u takmičarskim utakmicama za nacionalni tim.

U prijateljskim susretima je pobijeđeno još šest rivala. To su Čile, Grčka, Azerbejdžan, Estonija, Kipar i Izrael.

Kada izračunamo na koliko je mečeva, koje je igrao Nikola Maksimović, Srbija sačuvala svoju mrežu, pokazuje se da on nema impresivan učinak u dresu nacionalnog tima.

Izvor: MN PRESS

Mečevi na kojima Srbija nije primila gol su protiv Irske (0:0), pa pobjeda protiv Grčke (2:0) i Estonije (0:1) u prijateljskim mečevima. A zatim tri takmičarske utakmice pod Slavoljubom Muslinom.

To su bila tri uzastopna meča za Maksimovića, Moldavija na domaćem terenu (3:0), Irska u gostima (0:1) i Gruzija u Beogradu (1:0).

Na svim ostalim mečevima, Srbije je primala golove. Istina, nije za to bio krivac Nikola Maksimović, ali očigledno postoji neka veza između njegovih partija i slabijeg izdanja srpske odbrane.

Kao reprezentacivac, Maksimović je igrao pod komandom Siniše Mihajlovića, Radovana Ćurčića, Slavoljuba Muslina, Mladena Krstajića i Ljubiše Tumbakovića. Samo kod jednog od njih je ponavljao partije sa klupskog nivoa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC