• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci bijesni: Poljak presjedio meč u Zenici, sada mora u izolaciju

Autor mondo.ba

Sukob na relaciji Herta – Fudbalski savez Poljske, a sve zbog Kšištofa Pjonteka.

 Sukob Herta - reprezentacija Poljske razlog Kšištof Pjontek karantin pet dana Izvor: FENA/Harun Muminović

Reprezentacija Poljske savladala je u ponedjeljak BIH 2:1 u Zenici bez Roberta Levandovskog koji je odmarao posljednje dvije utakmice, ali i bez Kšištofa Pjonteka, koji je meč na Bilinom polju presjedio na klupi.

Upravo zbog toga bijesni su u njegovom klubu, berlinskoj Herti.

Možda će vas zanimati

Pjontek je doputovao u BIH koju Nijemci tretiraju ako zemlju visokog rizika, kada je pandemija korona virusa u pitanju, pa će morati da provede dvije sedmice u karantinu, odnosno pet dana, ako njegov test po povratku u Berlin bude negativan.

Čak i da bude tako, Pjontek će propustiti prvi meč sezone, meč prvog kola Kupa Njemačke protiv Ajntraht Braunšvajga, koji je na rasporedu u petak.

Heneralni director Herte Mihael Prec optužio je Fudbalski savez Poljske da nije poštovao dogovor da Pjontek ne ide u Zenicu.

“Pjontek je putovao u Bosnu bez naše saglasnosti”, rekao je Prec.

Uslijedio je odgovor iz poljskog saveza u kojem demantuju dogovor.

"Tačno je da je Herta tražila da se on vrati u Njemačku i da ne ide u Bosnu, ali mi se nismo složili. Oni su čak kontaktirali FIFA, koja je odgovorila da ne postoji pravilo po kojem tako nešto mogu da traže. Jas am čak bio u komunikaciji sa Fudbalskim savezom Njemačke koji me uvjeravao da će učiniti sve da on ne mora u karantin", rekao je portparol saveza Jakub Kvjatkovski.

"Istina je da on nije odigrao ni minut večeras, pa su iz Herte poručili da im nije jasno zašto ga je selector poveo u Zenicu, ali on je dio reprezentacije i ne može mu selektor tek tako dozvoliti da napusti reprezentaciju bez obzira o kakvoj utakmici se radi", dodao je Kvjatkovski.

U međuvremenu oglasio se i trener Herte Bruno Labadija.

"Kšištof je sad između dvije stolice. On je svjestan da je katastorfa to što mora da provede pet dana u karantinu pred početak sezone i to mu se nikako ne sviđa. S jedne s trane mi smo njegovi poslodavci, a s druge strane, on nastupa za svoju zemlju. To je situacija u kakvoj ne bi trebali da budu igrači", rekao je Labadija, čini se i pomalo pomirljivo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC