• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaradili 120 miliona od igrača koji su višak: Real Madrid posluje najbolje ovog ljeta, a to znači samo jedno!

Autor Milutin Vujičić

Plan su smislili godinu dana ranije...

 Real-Madrid-120-miliona-evra-prodaja-igraca-Rodrigez-Hakimi-Regilon-i-Bejl-plan-je-Kilijan-Mbape Izvor: Guliver/Alex Caparros/Getty Images

Real Madrid je odlučio da ovog ljeta miruje i riješi se viška, a ukoliko uspeju da prodaju Gereta Bejla u Totenhem i oslobode se njegove ogromne plate - moći će da kažu da su napravili skoro pa idealan prelazni rok, iako nisu doveli nijedno pojačanje.

Kako je to moguće? Jednostavno, Real Madrid ima ogroman igrački kadar, mnogo talentovanih igrača i želi da rastereti budžet, a sve kako bi narednog ljeta mogli da "odreše kesu".

Vjerovali ili ne, ali već sada su zaradili oko 120 miliona evra od igrača koji im nisu potrebni.

Možda će vas zanimati

Najviše su dobili od prodaje Ašrafa Hakimija u Inter, za 40 miliona evra, dok će ovih dana biti kompletiran i drugi najveći transfer. U pitanju je još jedan bek, Serhio Regilon, oko koga pregovaraju sa Totenhemom i dobili su ponudu od 30 miliona evra.

Obojica igrača ovu cenu nisu dostigla dok su igrala za Real Madrid, nego na pozajmicama u Dortmundu i Sevilji, što je još jedan dokaz koliko "kraljevski klub" dobro posluje.

Još oko 25 miliona evra stiglo je od transfera Hamesa Rodrigeza u Everton, s tim da postoje i nezvanične informacije da je došao bez obeštećenja, što i ne bi bilo čudno koliko je Real Madrid pokušavao da ga se otarasi zbog visoke plate.

Izvor: Guliver/Angel Martinez/Getty Images

Profitirali su i na Oskaru Rodrigezu, pozajmljen Levanteu prošle sezone, koga je Sevilja platila 13,5 miliona evra, a manje sume novca dobili su na Haviju Sančezu (Valjadolid, 3 miliona), Horheu de Frutosu i Daniju Gomezu (Levante, po 2,5 miliona), Albertu Soru (Granada, 2,5), kao i na pozajmici Takefuse Kuba (2,5, Viljareal).

Ukoliko uspiju da prodaju i Gereta Bejla, koji trenutno pregovara s Totenhemom, obezbijediće najveći dio novca potrebnog za napad na tri pojačanja koja žele u 2021. godini.

To je prije svih Kilijan Mbape, za koga će verovatno morati da plate oko 200 miliona evra, potom žele Eduarda Kamavingu iz Rena, odnosno treća meta je Dajot Upamekano iz Lajpciga. Mete su definisali godinu dana ranije i počeli da "crtaju budžet", sve planski...

Zbog toga su najbolji i najuspješniji klub svih vremena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC