• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako nismo 20 godina bili na evropskom... Tumbaković poručuje da nema pritisak, a nešto i krije za Norvešku!

Autor Milutin Vujičić

Nije želeo da otkrije sastav...

 Ako nismo 20 godina bili na evropskom... Tumbaković poručuje da nema pritisak, a nešto i krije za Norvešku! Izvor: MN PRESS

Ljubiša Tumbaković saopštio je jutros spisak od 30 igrača na koje računa za predstojeće tri utakmice u oktobarskom ciklusu, a na njemu su ukupno dvojica debitanata, nekoliko povratnika...

Srbiju prvo čeka najvažniji duel, polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške (8. oktobar), a potom i utakmice Lige nacija gde ćemo dočekati Mađare (11. oktobar), a potom gostovati Turcima (14. oktobar).

Možda će vas zanimati

Odgovarajući na dostavljena novinarska pitanja, Ljubiša Tumbaković je kazao da neće otkriti sastav za meč protiv Norveške, ali nagovestio je da će biti iznenađenja.

"Neću iznositi te detalje. Biće interesantnih stvari… Mi moramo da igramo na svoj kvalitet i da prilagodimo atmosferu i ambijent na terenu kako nama odgovara", naveo je Ljubiša Tumbaković potvrđujući da ćemo ponovo igrati u sistemu sa trojicom štopera.

"Njihova prednost je kompaktnost, disciplina i želja sa uspehom. Došla je kod njih kvalitetna generacija koja je po talentu, konstituciji i ostalim parametrima jedna od najkvalitetnijih koje su oni imali. Moramo da uđemo borbeno i disciplinovano, ali i da igramo na naš kvalitet. Ja ga neću reći, to mora da se pokaže na utakmici", bio je pomalo tajanstven selektor Srbije.

Ima li pritiska? Ipak Srbija nije išla na Evropsko prvenstvo od 2000. godine...

"Nema pritiska, prošao sam mnogo kao trener… Ovo je važna utakmica, ali prva od najvažnijih. Ima još i finale ako do toga dođe. Ako nismo 20 godina bili na EP.... Pa moramo da sačekamo. Naša velika želja je da to ostvarimo i sve ćemo uraditi", kazao je Tumbaković i dodao:

Anketa

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

  • Naravno da neće

    64.38% (47)

  • Hoćemo!

    31.51% (23)

  • Da, ali ako promenimo selektora

    4.11% (3)

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

Rezultati

O NEPOZVANIMA

Tumbaković je objasnio zašto nije bilo mesta za Andriju Živkovića, Živka Živkovića i Predraga Ranđelovića: "Vrlo dobro poznajem Andriju i Živka, oni su potencijal, pratimo ih obojicu. Žile je odlično igrao i biće na spisku ako nastavi tako da igra. Živko Živković je evidentiran, ali imamo trojicu golmana koji su na spisku, sada smo hteli da vidimo i Nikolića. Što se tiče Ranđelovića i njega pratimo, ali on ima specifičnu ulogu, a na tom mestu imamo dosta igrača".

"Kolege možda mogu da sastave bolji spisak, ali verujem da je ovo najbolje što Srbija ima. Verujem u ovu ekipu i znam da možemo bolje.".

Kada smo kod spiska, Tumbaković je objasnio da se Luka Milivojević vratio i da tek izlazi iz povrede, dok debitantni Đorđe Nikolić i Mihailo Ristić nisu iznenađenje. Posebno je nahvalio vezistu Monpeljea poručivši da mu se dopada kako igra na mestu "vingera", što će biti i u reprezentaciji.

Pokušaće da iskoristi kvalitete igrača koji su naglašeni u klubovima, pošto nema vremena za uigravanje, a dodaje da traže rešenje za Holanda, Serlota i ostale...

"Nisu samo oni kvalitet u Norveškoj, imaju ih mnogo, a kvalitet im donose oni koji su iza. Mi ćemo snagom naših kvaliteta probati da se nametnemo i pokušaćemo da njihove kvalitete svedemo na minimum. Holand je u dobroj formi, nije nerešiv, ali tražiće koncentraciju i moć da se zaustavi i da izađemo kao pobednici", zaključio je selektor Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC