• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Lekanić bio član Borca, sad nosi dres Olimpika: "Poštujemo Banjalučane, ali možemo da ih ugrozimo"

Autor mondo.ba

Šta je u najavi meča sa Borcem rekao ex-fudbaler Banjalučana Nemanja Lekanić?

 9. kolo m:tel Premijer liga BiH Olimpik Borac Nemanja Lekanić Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Deveto kolo m:tel Premijer lige BiH biće otvoreno sutra (16 časova) na sarajevskoj Otoci, gdje će Olimpik ugostiti ekipu banjalučkog Borca, koja u ovaj meč, ali i budući period, ulazi bez Vladana Danilovića, koji seli u Portugal.

Najmlađi sarajevski premijerligaš u svom sastavu ima par igrača koji su u prošlosti nosili dres Banjalučana, a jedan od njih je Nemanja Lekanić, koji je prethodne zime stigao u redove kluba sa Otoke, te uspio da se izbori za status prvotimca, a koji je u najavi meča sa Borcem prvo prokomentarisao posljednja dva meča svog tima – poraze od Sarajeva na Otoci i Radnika u Bijeljini.

Možda će vas zanimati

"Sigurno da je Sarajevo bilo favorit na utakmici koja se igrala nedavno i da su zasluženo pobijedili. Mi smo se više okretali utakmici protiv Radnika, gdje smo imali svoj cilj koji je pao u vodu na samom početku utakmice, tako da se ta utakmica okrenula u nekom drugom smjeru. Nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali, a sada se okrećemo narednoj utakmici te ćemo dati sve od sebe da napravimo jedan dobar rezultat. Poštujemo i cijenimo protivnika, ali smo konstatovali da ih možemo ugroziti, i mi ćemo to pokušati da uradimo sutra na našem terenu."

Gdje je Borac najranjiviji?

"Ne bih puno pričao o tome, da ne iznosim neke stvari iz svlačionice, ali mislim da su pokazali da su ozbiljna ekipa, pogotovo u utakmicama koje su igrali u Ligi Evrope. Mislim da neće biti laka utakmica, ali mi smo protiv Veleža na domaćem terenu pokazali da možemo igrati dobro i možemo iznenaditi svakoga."

Olimpik je u dosadašnjem toku sezone upisao samo jednu pobjedu, ali desni bek "vukova" ističe da je, i pored toga, atmosfera u ekipi veoma dobra.

"Sedam poraza i jedna pobjeda su iza nas, ali ja moram da kažem da u svojoj igračkoj karijeri nisam bio u boljem kolektivu nego što je Olimpik. Sa igračim kadrom i atmosferom kakva vlada ovdje, šteta je što nismo skupili više bodova i što rezultati nisu propratili sve što se dešavalo na terenu, ali se nadam da će to u narednom periodu doći na svoje. Smatram da u ovoj ligi Olimpik ne zaslužuje da bude na posljednjem mjestu i nije realno da Olimpik ima samo tri boda. Nadam se da ćemo vrlo brzo krenuti prema sredini tabele", poručio je Lekanić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Subota:

OlimpikBorac (16.00)

Velež – Radnik (18.00)

Nedjelja:

Tuzla siti – Sloboda (18.00)

Široki Brijeg – Mladost (20.00)

Ponedjeljak:

Krupa – Zrinjski (16.00)

Odgođeno:

Sarajevo – Željezničar

TABELA: Sarajevo 20, Borac 15, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC