• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa u nedjelju na Pecari: "Da ponovo pružimo maksimum, pa ćemo vidjeti..."

Autor mondo.ba

Igrači Krupe su do sada pet puta gostovali na Pecari - i samo jednom su izbjeli poraz...

 10. kolo m:tel Premijer liga BiH Široki Brijeg Krupa Stojnić Palić Izvor: Promo/FK Krupa

Okršajem sa Širokim Brijegom, za Krupu se, bar za sada, završava serija mečeva sa ekipama koje konkurišu za sami vrh tabele.

Krupa je u protekla dva kola, odnosno od dolaska Velimira Stojnića, savladala Željezničar (0:1) i bila poražena od Zrinjskog (0:3), a u najavi meča sa klubom sa Pecare, ex-trener Borca i Kozare podsjetio je na te duele.

Možda će vas zanimati

"Prije utakmice sa Željezničarom, imali smo dva dana da se presložimo, mobilišemo i da napravimo rezultat. Tad smo u tome uspjeli, napravili senzaciju i pobijedili Želju na Grbavici. Druga utakmica, sa Zrinjskim, bila je jako teška, došlo je puno igrača tokom sedmice, a tokom utakmice, u tih deset minuta, bilo je puno početničkih grešaka, te je utakmica otišla u drugom pravcu i praktično se završila u 25. minutu. Ova utakmica sa Širokim Brijegom je bitna za nas, kao i svaka druga, ali ova pogotovo. Moramo da iskoristimo kapacitete koje imamo kako bismo se suprotstavili Širokom Brijegu koji je u prvom dijelu sezone možda igrao i najljepši fudbal do prve pauze, a onda je kod njih došlo do nekih pomjeranja. Znam jako dobro trenera Karačića i ekipu, sve smo to dobro snimili, i ne preostaje nam ništa drugo nego da svaki igrač pruži maksimum, pa ćemo vidjeti na šta će to sve izaći", rekao je trener Krupe na konferenciji za novinare prije ovog meča.

Ekipa Krupe je od osnivanja Premijer lige BiH pet puta gostovala Širokom i samo jednom uspjela da izbjegne poraz, a prekidu te neslavne tradicije nada se i defanzivni vezista Kerim Palić.

"Očekuje nas veoma teško gostovanje u Širokom. Skautirali smo rivala, znamo njihove prednosti i mane. Što se tiče naše ekipe, imamo par povrijeđenih igrača, ali šef je to već sve dobro iskombinovao, tako da na ovo gostovanje idemo po pozitivan rezultat", istakao je Palić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 10. kolo

Subota:

Mladost – Radnik (15.00)

Nedjelja:

Sloboda – Olimpik (15.00)

Borac – Velež (18.00)

Široki Brijeg – Krupa (20.00)

Ponedjeljak:

Zrinjski – Sarajevo (18.00)

Željezničar – Tuzla siti (20.00)

TABELA: Sarajevo (-1) 20, Borac 18, Tuzla siti 16, Željezničar (-2) 15, Velež 15, Široki Brijeg (-1) 14, Zrinjski (-2) 13, Sloboda 10,Radnik 7, Krupa 7, Mladost DK 7, Olimpik 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC