• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko poslije kobnih penala: Trebalo je da sve riješimo u 90 minuta!

Autor mondo.ba

"Penali su lutrija, najviše mi je žao tih momaka koji su promašili, ali to može svakom da se desi, njih ne treba kriviti", rekao je kapiten BIH Edin Džeko poslije poraza od Irske nakon penala u baražu za EURO.

 baraž za EURO BIH - Sjeverna Irska izjava Edin Džeko Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Uprkos vođstvu nakon prvih 45 minuta protiv Sjeverne Irske reprezentacija BiH nije uspjela da sruši "kletvu“ iz pjesme grupe "Dvadesetorice" i u četvrtom pokušaju konačno prođe u baražu na neko veliko takmičenje.

"Zmajevi" su poraženi od Sjeverne Irske penalima 4:3 (1:1) nakon pogotka Bojsa u petoj seriji koji je tako kaznio promašaje Hajradinovića i Višće u drugoj i trećoj.

Možda će vas zanimati

Kapiten Edin Džeko nakon poraza je, međutim, istakao da ne treba kriviti one koji su promašili jedanaesterce već da su on i saigrači trebali da riješe meč u regularnih 90 minuta.

"Možemo da žalimo, ali na kraju krajeva penali su lutrija. Najviše mi je žao tih momaka koji su promašili penal, ali to ili zabiješ ili promašiš. To je lutrija, može da se desi svakome. Njih ne treba kriviti", istakao je Džeko i nastavio:

"Meni je najviše žao što mi nismo riješili utkamicu u 90 minuta. Pogotovo prvo poluvrijeme smo odigrali odlično. Na početku drugog malo smo se bespotrebno povukli, dali im malo više prostora da udaraju te duge lopte i taj gol što su dali je bio srećan za njih, a nesrećan za nas“.

Sjeverna Irska mnogo bolje je ušla u drugo poluvrijeme i to iskoristila za izjednačenje u 53. minutu.

"I oni su morali malo više rizikovati, gurnuti više igrača naprijed. Nismo se planirali povući, ali jednostavno tok utakmice nekad te odvede da se malo povučeš. Šteta je da smo primili gol iz ničega. Imali smo šansi i u drugom poluvremenu, Rade, Pjana, ja... bilo je prilika da se to riješi prije. Nažalost, nismo uspjeli, šta da se radi, žao mi je momaka, ali idemo dalje", rekao je Džeko.

Reprezentacija BiH već za tri dana igra protiv Holandije u Zenici, a kapiten je reklo bi se nagovijestio da bismo mogli očekivati potpuno drugačiji sastav.

"Momci su dali sve od sebe, svi smo dali 120 posto.  Na početku sezone nije lagano, ali momci su svi trčali tako da nema se kome šta  zamjeriti. Sreća pa ima dosta igrača koji su tu spremni da upadnu ako neko ne može s obzirom da nas je dosta odigralo 120 minuta, a već za tri dana je sljedeća utakmica", rekao je Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC