• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona virus ipak pobijedio: Velež i Široki Brijeg saglasni o odgađanju, čeka se potvrda FS BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, koju su u srijedu u Mostaru trebali igrati fudbaleri Veleža i Širokog Brijega je odgođena što se tiče klubova!

 Kup BiH: Velež - Široki Brijeg, odgođeno zbog korona virus ili ne? Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Uprkos najavama iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da će igrači pozitivni na korona virus biti tretirani kao povrijeđeni i da neće biti odgađanja utakmica, to se ipak desilo.

Mostarski Velež je u utorak saopštio da je susret protiv Širokog Brijega, koji u svom timu ima mnogo pozitivnih na kovid-19, odgođen do 14. novembra i reprezentativne pauze.

Možda će vas zanimati

"Obavještavamo javnost da je odgođena utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, koja je trebala biti odigrana u srijedu, 21. oktobra 2020. godine. Na molbu NK Široki Brijeg, zbog velikog broja zaraženih (korona virusom) igrača u njihovom timu, FK Velež je saglasan za odgodu spomenute utakmice. Klubovi su se složili oko novog termina odigravanja utakmice, a to je 14. novembar 2020. godine, u toku reprezentativne pauze. Zvaničnu potvrdu termina donijeće Takmičarska komisija FS BiH", saopšteno je danas iz "rođenih".

Na "Pecari" je čak 18 fudbalera i jedan član stručnog štaba inficirano korona virusom.

Osim sa Veležom, od Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) Širokobriježani su zatražili i odgođanja i susreta Premijer lige BiH narednog vikenda sa Tuzla sitijem.

Na sajtu FS BiH zasad nema drugih informacija, osim da je meč zakazan za srijedu s početkom u 15.00 uz imena zvaničnih osoba i glavnog arbitra Admira Musića iz Sarajeva.

Na potezu su ljudi iz Saveza, odnosno predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale, koji je ranije istakao da odgađanja mečeva ne može biti zbog korone i da klubovi pošalju na teren, ako treba i juniore ili kadete.

"Tu se ništa ne pitaju protivničke ekipe, potpuno je nebitno da li na odgodu oni pristaju ili ne. Isključivo organi FS BiH donose odluku. Moram isto tako da kažem da ne možemo tek tako da odgađamo utakmice. Poznato je kakvih problema imamo sa rasporedom i zaostalim mečevima", izjavio je Lale za današnji "Sportski žurnal".

Šta će se desiti ukoliko Savez bude insistirao na odigravanju meča, a klubovi iz Hercegovine ipak ne povedu timove u Vrapčiće, možemo samo da nagađamo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC