• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić poslije petog poraza: Jeste neuspjeh, ali nije smak svijeta već opomena, kao ona u Bijeljini!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca poraženi su danas na Tušnju od Slobode rezultatom 1:0 u utakmici 13. kola m:tel Premijer lige BiH

 m:tel Premijer liga BiH 13. kolo Sloboda Borac treneri Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Kako je počela, tako je i završila serija od četiri gostujuće utakmice fudbalera Borca.

Krenulo je porazom u Bijeljini, pa su došli sigurni trijumfi u Kaknju nad Rudarom i Mladosti, da bi se sve završilo porazom u Tuzli, petim gostujućim u ovoj sezoni, pa su crveno-plavi ostali na četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Željezničarom, sa kojim će odmjeriti snage u narednom, 14. kolu m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

"Nismo odigrali kako je trebalo... Mislim da smo u prvom poluvremenu imali prividnu inicijativu i siguran sam da bi to mnogo drugačije bilo da nismo na onakav način primili gol jer smo imali neke adute za drugo poluvrijeme. Očigledno je, međutim, da nam je nedostajalo koncentracije i preciznosti. Momci su željeli, stvorili smo neke situacije, ali nismo poentirali. Bez datog gola nemamo šta da tražimo, čak ni na putu ka eventualnom remiju. Kolegi Crnogorcu i Slobodi čestitam i želim im sve najbolje", rekao je trener Borca Vlado Jagodić za TV Arena sport u odjavi utakmice.

Peti poraz jeste, ističe Jagodić, ali u isto vrijeme dodaje - nije smak svijeta.

"Sljedeća utakmica nam je na našem terenu protiv Željezničara, ovo je bio ubitačan raspored, četiri vezana gostovanja. Mislim da je Sloboda dobila utakmicu ne na kvalitet, nego na borbenost, želju i htijenje i da je bila bolja za taj jedan gol. Nama ostaje dobro da razmislimo za ove gostujuće utakmice jer je očigledno da igramo toplo – hladno. To nije dobro i, jednostavno, moramo da nađemo rješenje jer poslije Željezničara dolazi nam gostovanje Zrinjskom, što je mnogo ozbiljnija utakmica nego ova. Do mene je i do nas je. Ne mislim da ovo treba da bude uzbuna već opomena nakon one bijeljinske", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

CRNOGORAC: Momci imaju ONO NEŠTO TUZLANSKO, što drugi nemaju!

Gradimir Crnogorac, strateg Tuzlaka, bio je naravno zadovoljan trijumfom, koja omogućava Slobodi da lakše diše u nastavku sezone, obzirom da ima deset bodova više od Krupe, koja se nalazi u zoni ispadanja (Sloboda 17, Krupa 7).

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Iskoristili smo jednu priliku, ali dosta smo ih stvorili. Mogu samo da kažem da smo najjači kad nas svi otpišu. Ovo su momci koji imaju karakter, srce i dušu. Imaju ono nešto tuzlansko što rijetko ko ima i mislim da je ovo jedna velika pobjeda. Na ovome sigurno nećemo stati, mi ćemo igrati i na svakoj narednoj utakmici maksimalno, na rezultat, i čestitam momcima na fer i korektnoj borbi od prvog do posljednjeg minuta", rekao je Crnogorac, čija ekipa će u narednom kolu gostovati u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

Trener zvani alibi

BL

E moj Jagodiću, ti si juče.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC