• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski je gazda Hercegovine: "Blic krig" Mostaraca bio dovoljan za trijumf protiv Širokog Brijega

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski klub je uspio da stigne do pobjede nakon 2.5 godine posta u hercegovačkom derbiju.

 Zrinjski - Široki Brijeg, PL BiH, 8. kolo, odgođena utakmica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije pobjede u gradskom derbiju protiv Veleža, fudbaleri Zrinjskog su dočekali Široki Brijeg u derbiju Hercegovine i poslije 2.5 godine pauze uspjeli da osvoje sva tri boda koja su ih odvela do četvrtog mjesta na tabeli m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

ZRINJSKI - ŠIROKI BRIJEG 2:1 (2:0)

Hercegovački derbi, koji je trebao biti odigran 21. septembra u okviru osmog kola m:tel Premijer lige BiH, pripao je "plemićima" na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

Mora se priznati, sasvim zasluženo za skok na četvrtu poziciju kojim se Zrinjski vratio u borbu za sami vrh i plasman u Evropu.

Za sedmu prvenstvenu pobjedu domaćina bio je dovoljan "blic krig" u periodu od 23. do 25. minuta, kada je Josip Ćorluka najprije pogodio mrežu Martina Zlomislića, a potom i asistirao imenjaku Josipu Ivančiću za "nokaut" Širokobriježana.

Tim sa "Pecare" je do kraja samo uspio da postigne počasni pogodak i to autogol Slobodana Jakovljevića u sudijskoj nadoknadi, pa je upisao četvrti poraz u sezoni.

Ali, krenimo redom...

Na posljednjih pet hercegovačkih derbija Zrinjski nije uspio da zabilježi pobjedu - tri remija i dvije pobjede Širokog Brijega.

Gosti sa "Pecare" su bolje ušli u derbi i već u petom minutu stvorili stopostotnu šansu, umalo povevši nakon udarca Marka Pervana, međutim, sa gol-linije intervenisao je Slobodan Jakovljević i spriječio pogodak.

Tim Mladena Žižovića je potom preuzeo konce igre i sa dva pogotka za tri minuta stekao solidan kapital pred drugo poluvrijeme.

Igrao se 23. minut kada je lijepu i dugu akciju Damira Zlomislića golom krunisao Josip Ćorluka, da bi dva minuta kasnije asistirao imenjaku Josipu Ivančiću.

Bio je to "blic-krig" Mostaraca za sigurno vođstvo - 2:0.

Gosti su uzvratili novom šansom i to opet preko Marka Pervana u 35. minutu kada je šutirao iskosa, ali nije bio precizan, pa golman Mostaraca Ivan Brkić nije morao da interveniše iako je "bio na toj lopti".

Tri minuta kasnije, kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija je bio u dobroj situaciji, međutim, šutirao je visoko iznad prečke.

Izvor: Fena/Arhiv

Širokobriježani su u posljednjem minutu prvog dijela propustili dobru šansu nakon udarca Ante Ćorića, ali je ovog puta Brkić uz male poteškoće odbranio njegov šut.

Početkom drugog dijela, Zrinjski je ponovo zaprijetio, ovog puta preko Ognjena Todorovića, koji je iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola, da bi potom u 60. minutu "rezervista" Širokobriježana Toni Jović iamo šansu, ali je šutirao visoko iznad prečke.

TABELA: Sarajevo (-1) 32, Željezničar (-1) 28, Borac 24, Zrinjski 22, Široki Brijeg 21, Tuzla siti 20, Velež 19, Sloboda 17, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6.

Izabranici Tonija Karačića imali su terensku inicijativu s namjerom da barem smanje rezultat, ali nedostajao im je završni pas, pa su pokušavali uglavnom udarcima sa distance.

Najbolju šansu za Široki Brijeg propustio je u 90. minutu Branimir Cipetić, koji se našao sedam-osam metara iskosa ispred golmana Brkića, ali je čuvar mreže Zrinjskog odlično intervenisao.

Ipak su gosti sa "Pecare" uspjeli da smanje u sudijskoj nadoknadi kada je Cipetić prošao po desnoj strani i uputio oštar centaršut, a nespretno je reagovao Slobodan Jakovljević i pogodio vlastitu mrežu - 2:1.

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Barbarić, Jakovljević, Bekić, Zlomislić, Enin, Todorović, Filipović, Bilbija, Ivančić. Trener: Mladen Žižović

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Radeljić, Čuljak, Ćorić, Begić, Jurić, Pervan Marić, Jurilj, Vukoja. Trener: Toni Karačić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC