• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad svet nije gledao, Boban je pokazao šta može: Srpski gorostas ima mesta u Mavsima - i na njemu je da to dokaže

Autor Nikola Lalović

Jedan od najvećih trenera NBA lige, Rik Karlajl, jako dobro zna zašto je Bobana ostavio u timu i ove godine

 boban-marjanovic-promasio-sut-za-pobedu-dalas-nemanja-bjelica-sakrametno-bogdan-bogdanovic-atlanta Izvor: Instagram/Screenshot/Boban

Bio je 11. mart 2020. godine i niko nije očekivao da će to biti poslednje veče u kome će se igrati NBA sve do leta. Dok je zaraženi Rudi Gober pipao mikrofone prisutnih u sali za medije, na terenu je glavna zvezda poslednjeg NBA dana pred pauzu bio Boban Marjanović (32).

Možda će vas zanimati

Srpski centar je u pobedi nad Denverom 113:97 imao učinak karijere. Postigao je 31 poen i tome dodao 17 skokova, ali niko se nije previše čudio. I ne samo zato što su već svi pričali o koroni.

Dešavalo se i ranije da Boban odigra dominantno u napadu kada dobije veću šansu od prosečne, a po meču je prošle sezone igrao 9,6 minuta na 44 utakmice. 

Veče karijere Bobana Marjanovića.
Izvor: Youtube/Dallas Mavericks

Jasno je da će i naredne sezone čekati priliku sa klupe. a iako je u Filadelfiji 2019. imao bolje brojke, nigde nije izgledao tako komforno kao u Dalasu. Sjajno funkcioniše sa glavnom zvezdom tima Lukom Dončićem, kako na terenu tako i van njega.

Sada ulazi u poslednju godinu ugovora u kojoj će uzeti 3.500.000 dolara i sa 32 godine želi da obezbedi bar još jedan NBA angažman. Možda da bi već na početku sezone moglo da bude jasno da li će se to desiti. 

Dalas će početi bez najbitnijeg visokog igrača - najplaćenijeg košarkaša u timu Kristapsa Porzingisa koji je operisao meniskus i neće zaigrati pre januara. Na centru će startovati pouzdani Dvajt Pauel, koji ipak nije top klasa NBA "petica".  

Jedini rezervni centar na raspolaganju osim Bobana Marjanovića biće nekadašnji pik Sakramenta Vili Koli-Stajn koji je do sada u karijeri imao dosta promenljive učinke. 

Na startu će se njih dvojica boriti za minutažu pod košem, a Marjanović je ofanzivno svakako korisniji igrač od Koli-Stajna. Ukoliko uspe da u odbrani "sakrije" svoje nedostatke, pre svega nedostatak brzine, sigurno je da će na startu sezone moći da računa na ozbiljniju minutažu. 

Iz predsezone malo toga može da se zaključi. Na jednom meču sa Milvokijem je "odigrao ono svoje" - za 10 minuta je sklopio devet poena i četiri skoka. U drugom meču je bio na terenu samo četiri minuta. No, sa druge strane Koli-Stajn je proveo slično vreme na parketu 

Pitanje je kada će se Porzingis vratiti i na kojoj poziciji. Druga vest bitna za Marjanovića je što je i Pauel u sezonu ušao rovit pa je verovatno da će na nekim mečevima odmarati. 

Teško da i u jednom NBA timu srpski gorostas može da se izbori da bude starter, ali u Dalasu deluje kao idealan čovek za svoj posao. Rezervni centar koji je sjajan za atmosferu, navijači ga vole, a on ima ofanzivni potencijal koji može da razoruža bilo koga. 

Ako ga krene - igraće 20 ili 25 minuta, mada je naravno realnije da i dalje ima manju minutažu, kao "džoker" koji bi mogao da razmrda tim u periodima kada ne ide i da prati precizne instrukcije Rika Karlajla. 

Dalas je poznat po tome što vodi računa o svojim igračima, kao i po Evropljanima koji su dugo ostali u timu. Sve "miriše" na to da bi Bobija još nekoliko sezona mogli da gledamo kao podršku sa klupe u Mavsima.

A onih večeri kao protiv Denvera će verovatno opet biti. I mi ćemo zbog njih navijati satove i čekati da ga Rik Karlajl ubaci u igru. Sezona uskoro počinje, a već protiv Sansa ćemo videti kakav je plan za Bobana,

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC